Sport 30.03.2018.

VOJVODIĆ: Vitez je najlakši protivnik, moramo da pobijedimo

ČITANJE: 3 minute

Novi trener crveno-plavih Darko Vojvodić izjavio je za medije da ukoliko fudbaleri Borca ne mogu da pobijede Vitez ne vidi poentu ni priprema ni plata, a ni samog njegovog dovođenja na trenersko mjesto

Vojvodić ističe da osjeća pozitivnu nervozu pred debi na klupi Borca i meč sa posljednjeplasiranom ekipom Viteza (subota, 16 časova) i da ne potcjenjuje rivala, ali da vjeruje u svoj tim.

” Vitez je najlakši protivnik za nas. Mi njih moramo da pobijedimo iz milion i jednog razloga. Bila bi teža situacija da igramo protiv Željezničara, Sarajeva ili Širokog, a da imamo imperativ trijumfa. Ko nije spreman da se nosi sa pritiskom ne treba ni da bude u Borcu. Ovo je veliki klub, ali mora sad da igra i ovakve mečeve. Nikad ne tražim alibi pa neću ni sad iako osjećam pozitivnu nervozu pred debi. Ekipa mora da bude hrabra i agresivna i da svojim ponašanjem vrate Borac tamo gdje mu je i mjesto. Atmosfera je dobra unutar kluba, nemam zamjerki za igrače, a smatram da će biti još bolja kad pobijedimo i ova ekipa sigurno zaslužuje više od trenutnog položaja” rekao je Darko Vojvodić.

Trener Borca će u ovom meču već izvršiti određene promjene u timu, jer neće biti Vladana Danilovića, Stefana Dujakovića i Luke Lučića. Biće i nova formacija.

“Ekipi je potrebna sigurnost i zato sam se odlučio da na golu bude Goran Vukliša. Kvalitetno je radio i mladom Savatoviću ne zamjeram puno. Ipak on je mlad golman koji je branio neke nemoguće situacije, ali je znao i da kiksne. Treba nam sigurnost i vjerujem da će je Vukliš donijeti. Takođe iz formacije 4-3-3 ćemo preći na 4-4-2 kako bi naši napadači vršili pritisak na štopere. Odmah iza njih biće Veselinović koji je po meni među pet igrača u Premijer ligi, ali je na krilu bio odsječen i previše zavisio od dotoka lopte. On će na polušpicu imati slobodu i više loptu u posjedu. Kao trener u Slogi i Gusku nemam poraza u domaćim utakmicama, a sa Slavijom sam jednu izgubio” kaže Vojvodić.

Za kratko vrijeme je stekao jasan uvid u mogućnosti svoje ekipe i očekuje da pojedini igrači pružaju još bolje partije.

“Danijel Majkić, Miloš Žeravica ili Aleksandar Radulović nisu mogli da zaborave igrati. Mogu oni bolje u to sam siguran i pričao sam sa svima. Volim odane i borbene igrače i od mene će uvijek imati podršku i zaleđinu, a takođe će dobiti istinu u lice. U svlačionici pričamo o svemu. Mnogi su me zvali da pruže podršku da Borac zaigra i to je ogromno breme ali znam da to mogu.  Svi mi kažu da to mogu i meni je to pritisak, ali se znam nositi sa tim i to ću tražiti i od igrača da preuzmu odgovornost. Jedina moja zamjerka je što su igrači previše fini i dobri momci. Treba mi neko da razmrda ekipu i donese agresivnost ” dodao je Vojvodić.

O Afrikancima kasnije

Na probi u Borcu su i dva fudbalera iz Gane. Štoper Vinsent Atinga i napadač Mohamed Abdulaji koji su odradili nekoliko treninga sa ekipom, ali Vojvodić ističe da je rano za prognoze.

“Nisam iskreno ni previše ih gledao. Bio sam skoncentrisan na ekipu koja će na teren protiv Viteza, jer nam je to najbitnije. Organizovaćemo narednih dana prijateljski meč pa ćemo ih pogledati na djelu. Sa njima treba oprezno ” rekao je Vojvodić.

(Srpskainfo)