Magazin 14.09.2017.

Vokalni atelje „MaMa Vox“ Maje Manojlović u Banjaluci: Mjesto na kojem stasavaju zvijezde

ČITANJE: 3 minute

Danilo Milosavljević, desetogodišnji polaznik banjalučkog vokalnog ateljea „MaMa Vox“, osvojio je grand pri na Festivalu „Zlatni glas“ u Subotici.

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 15 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Danilo se predstavio pjesmom Kikija Lesendrića „Svet je lep kada sanjamo“, sa kojom je oduševio žiri – Marko Kon, Nemanja Mihajlović i Tode Nikoletić – umjetnike koji su dobro poznati u svijetu muzike kao kompozitori, producenti i tekstopisci dječje muzike.

– Pripremala sam Danila dovoljno da bih znala da će, bez obzira na bilo kakvu nagradu, on na festivalu dati svoj maksimum i da će sve biti dobro. Nagrade se uvijek očekuju, ali nam to nije bio prioritet, već da on za taj nastup bude spreman i u vokalnom i u scenskom pogledu – objašnjava Maja Manojlović, umjetnica i vokalni trener „MaMa Vox“.

Nakon ovog uspjeha i nagrade koju je Danilo doneo u Banjaluku, ostali članovi ateljea su nastupili na koncertu makedonske zvezde Kaliopi, koji je bio na tvrđavi Kastel.

– Učenici su zajedno sa Kaliopi pevali njenu pjesmu „Ne“. To je ujedno i nastavak saradnje koja je počela u februaru ove godine, kada je Kaliopi upoznala članove „MaMa Vox“, koji su joj, zajedno sa mnom, po prvi put otpjevali numeru „Ne“. Prepuna utisaka zbog emotivne izvedbe, još tada je obećala da će polaznici nastupiti na njenom narednom koncertu u Banjaluci. Kaliopi, kao prava, istinska diva, ispunila je svoje obećanje. Kao što je i sama rekla, a što se moglo i videti, sa velikom radošću nastupila je sa učenicima „MaMe Vox“. Za polaznike, a i za mene ovaj nastup je bio predivan i sa njega nosimo najljepše utiske. Ovo je i velika privilegija za polaznike „MaMe Vox“ i možda učenici toga sada nisu svesni, ali sigirno će biti kada im se malo slegnu utisci i kada još sazriju – rekla je Manojlović.

Naredni koncert imaće 18. septembra u Gradiškoj, kada će nastupiti sa Leontinom Vukomanović, beogradskom kompozitorkom i vokalom.

– Dobili smo poziv iz Gradiške od organizatora koncerta i sa Leontinom nastupamo u okviru istog porograma. Vjerujem da će nakon ovoga doći i do saradnje sa njom, s obzirom na to da je ona kroz „Pinkove zvezdice“ upoznata sa učenicima koje sam spremala, a koji su bili finalisti ove emisije – Sergej Pajić i David Radosavljević. Ovaj put na repertoaru će biti dječje pjesme, koje su prilagođene mlađim izvođačima. Nešto stariji učenici pevaće popularne numere – navela je Manojlović.

Iz učenika izvlačim najbolje

„Mama Vox“ postoji od 2005. godine, a kroz školu do sada je prošlo 500 učenika. – Na časove i vokalne treninge kod mene dolazili su takmičari, afirmisani poznati pevači, hobisti i djeca. Njihov cilj je da postanu bolji pjevači, da upoznaju svoj instrument. Trudim se da izvučem najbolje od njih. Oni su moje „Mama Vox“ zvjezdice, ali i prijatelji. Volim njih i njihove super mame – rekla je Maja Manojlović.

(EuroBlic)