Vijesti 25.12.2018.

Davidova majka se obratila građanima, ostaju u parku Petar Kočić

ČITANJE: 2 minute

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas su protesti građana zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića. Privedeno je još nekoliko lica, a na Trgu su prisutni pripadnici Jedinice za podršku.

17.17 – Policija miruje

Pripadnici policije i dalje se nalaze na Trgu Krajine, preko puta parka “Petar Kočić”.

16.58 – Mijatovića držali 3 sata

Vojin Mijatović, član SDP-a BiH, nakon što ga je policija pustila na slobodu, rekao je da je hapšenje Davora Dragičevića izazvalo samo revolt građana i da nikome neće dobro donijeti.

– Zadržali su me malo manje od tri sata. Uzeli su moje podatke i napisali prekršajni nalog. Ne znam na osnovu čega, ali to ćemo vidjeti na sudu – rekao je Mijatović.

16.39 – Okupljeni ostaju u praku Petar Kočić, javlja novinar “Nezavisnih”.

16.30 – Poslanik

Narodni poslanik Nebojša Vukanović obratio se građanima u parku “Petar Kočić”.

16.23 – Pretres kuće još traje

Pretres kuće Davora Dragičevića još traje. Da li će Davor biti pušten danas ili ne zavisi od tužioca koji rukovodi istragom, izjavio je advokat Dragan Tolimir.

16.22 – Suzana Radanović se obratila učesnicima, kazavši da su je priveli a da ni ona ne zna zbog čega.

“Sutra svako to može dočekati što smo mi dočekali”, rekla je ona, poručivši da im niko ne može zabraniti mirna okupljanja.

Suzana je rekla da to više nije njena borba, ona je izgubila ono što je najviše voljela, ovo je, kako je rekla, borba građana da se sutra ne desi to što se njoj desilo.

16.18 – Okupljeni su trenutno preko puta Trga Krajine, a sa druge strane ulice je i dalje policija.

16.01 – Građani su napravili krug oko Muzeja savremene umjetnosti i vraćaju se na Trg Krajine kroz park Petar Kočić. Među okupljenima je i Davidova majka, Suzana Radanović.

15.47 – Građani su se uputili prema Narodnoj skupštini, javlja novinar “Nezavisnih”. Kako je kazao, jednoj djevojci je pozlilo.

15.42 – Građani su prešli u park Petar Kočić preko puta Trga Krajine, i uzvikuju “pravda za Davida”, javlja novinar “Nezavisnih”. Policija je na Trgu Krajine.

15-30 – Pripadnici policije putem megafona naređuju građanima da se odmah raziđu. Građani to odbijaju, pa dolazi do novog naguravanja. Među okupljenima su i djeca!

(Nezavisne/Srpskainfo)