Biznis 07.11.2020.

VRIJEDNOST MILION EVRA: Austrijski investitor gradiće fabriku u Srpcu za 100 radnika

ČITANJE: 1 minuta

U toku naredne godine u Srpcu će biti izgrađena nova fabrika u oblasti industrijskog tekstila vrijedna oko milion evra u kojoj će biti zaposleno oko 100 radnika.

Ovo je danas zvanično najavio načelnik opštine Mlađan Dragosavljević tokom radne posjete Srpcu srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Dragosavljević je rekao da će sredstva uložiti jedna renomirana austrijska kompanija, koja je prisutna u cijelom svijetu, a fabrika će biti izgrađena u industrijskoj zoni Crnaja, prenosi srbac-rs.com.

„U toku je proces registracije preduzeća u Republici Srpskoj koje će voditi ove aktivnosti. Sa pripremama za izgradnju objekta krenuće se odmah nakon formiranja novog skupštinskog saziva kada će se obaviti potrebne tehničke procedure“, rekao je načelnik Dragosavljević.

On dodaje da novi investitor neće predstavljati konkurenciju postojećim proizvođačima tekstila u Srpcu jer se radi o drugoj vrsti proizvodnje.

„Do realizacije ove vrste saradnje došlo je zahvaljujući Predstavništvu Republike Srpske u Beču na čelu sa šefom Predstavništva, Mladenom Filipovićem, kome odajem zahvalnost na angažmanu i pomoći u posredovanju“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Punu podršku ovoj važnoj investiciji dao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

„Radostan sam zbog ove informacije jer će to značiti poboljšanje privrednih kapaciteta u Srpcu i otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je Dodik.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: austrija, fabrika, Srbac