Biznis 26.10.2015.

Vučić, Dodik i Cvijanović potvrdili dolazak u Srebrenicu

ČITANJE: 1 minuta
vucic-dodik-cvijanovic
Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je za Klix.ba da su premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić potvrdili dolazak na Investiciono-razvojnu konferenciju u Srebrenici.

Pored njih koneferenciji će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i premijerka Srpske Željka Cvijanović.

Duraković je rekao da na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici zbog ranije preuzetih obaveza nažalost neće prisustvovati predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Takođe, očekuje se dolazak predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, predsjednika Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Makedonije Gorgea Ivanova.

Duraković je rekao da će kompletne informacije o dolasku visokih zvanica na Investiciono-razvojnu konferenciju biti poznate 5. novembra.

Podsjećamo, Investiciono-razvojna konferencija u Srebrenici ima regionalni značaj, a cilj je, kako je ranije najavljeno, da devastirani objekti budu stavljeni u funkciju, da investicije koje su zaustavljene budu deblokirane, poput projekta Banje Guber te otvaranja i izgradnje triju novih pogona u Potočarima i mini industrijske zona u Skelanima.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji koja će prvi put biti održana u Srebrenici 11. i 12. novembra biće prezentovani primjeri uspješnih firmi na ovom području.

(Klix.ba)