Region 27.12.2022.

Vučić: Jedna od najvećih sramota; Konačni cilj je izbacivanje Srbije za sva vremena

ČITANJE: 2 minute

Upoznao sam patrijarha sa situacijom iz različitih uglova. Mislim da jučerašnje nepuštanje na KiM, koje su prištinske vlasti izvele i neomogućavanje da ode u našu svetinju najbolje govore o onima koji su to organizovali, a to je samo delimično prištinski režim. Ceo dan su najavljivali kako će oštro da osude to što je Priština uradila, a u stvari shvatili smo da smo mi Srbi krivi. To je jedna od najvećih sramota koju su sebi mogli da priušte. Oni ne mogu ni patrijarha, ni crkvu da uzmu iz duše ljudi koji su na Kosovu i Metohiji”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije sastao se s patrijarhom Porfirijem povodom situacije na KiM, drugi put od sinoć.

“Mi vodimo razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice, jer moramo da zastupamo interese srpskog naroda na KiM. Oni koji su zajedno sa NATO zemljama otimali, urušavali, gazili teritorijalni integritet Srbije i to pokušavaju i danas. Drznu vam se da pričaju te ludosti i gluposti o teritorijalnimrekao je Vučić.

On je rekao da će otići u svako moguće mjesto da se nađe s predstavnicima srpskog naroda.

“Da li ćemo uspeti to ne zavisi od nas. Nemojte da imate nikakve sumnje da će se ovo nastaviti. Vidite da je nemoguće da razgovarate s nekim ko ne želi da razgovara. Šta hoćete? Da ubijete nekoga”, zapitao je Vučić.

Potom je zapitao koji je drugi cilj.

“Čak i da postignemo nešto, a nisam siguran da ćemo uspeti. Biće nešto novo za 15 dana. Konačni cilj je izbacivanje Srbije za sva vremena, a posebno izbacivanje neposlušnog srpskog naroda sa KiM”, zaključio je Vučić i dodao da će obavještavati javnost o predstojećim događajima.

(N.M.)