Politika 05.09.2015.

Vučić postrojio ministre: Nema više službenih putovanja?

ČITANJE: 1 minuta
vucic

Premijer Aleksandar Vučić kritikovao je juče na sednici Vlade članove svog kabineta zbog toga što imaju mnogo službenih putovanja u inostranstvo koja ne donose rezultate, saznaje Kurir.

– Ovo je bila četvrta sednica Vlade kako premijer preslišava gde je ko bio na putovanju i ko je procenio da treba da se ide na tu destinaciju. Pitao je čemu tolika službena putovanja, uključujući i daleke destinacije, ako nema nikakvih rezultata? To se ne odnosi samo na ministre. Na službena putovanja idu i državni sekretari, pomoćnici, savetnici. U vreme kada Vlada propagira štednju na svim nivoima, nelogično je da se novac troši tako – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Ima mnogo svetskih putnika i u mnogim direkcijama, državnim agencijama. Na prošloj sednici Vlade je atmosfera bila zategnuta upravo zbog ovoga.

Inače, premijer je na ranijim sednicama kritikovao ministre, i to zbog toga što kasne sa usaglašavanjem zakona sa EU propisima. Tada je „najdeblji kraj“ izvukla ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković jer je u najvećem zaostatku.

(Kurir)