Politika 19.04.2016.

Vučić: Slobodan Milošević napravio dvije neoprostive greške

ČITANJE: 1 minuta
vucic
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je Slobodan Milošević napravio dvije neoprostive greške, koje se tiču uvođenja zemlje u vojni sukob i ubistava sa političkom pozadinom.

“Narod se ne smije tome izlagati, ne smije se ulaziti u sukobe bez cilja i strategije i izađeš poražen. A drugo, ne mogu njega direktno da okrivim, niti da se miješam u odluke suda, ali mislim da je uviek loše kad imate ubistva sa političkom pozadinom”, rekao je Vučić sinoć na TV Pink.

On je rekao da je Milošević bio ozbiljan državnik i da su mu namere – da sačuva srpski narod – bile bolje od rezultata, koji je bio loš:

“Gleda se samo semafor i konačan rezultat, a Srbija je izgubila sa 0:3”, poslužio se metaforom, prenosi Tanjug.

Na komentar novinara da ispada da krivi Miloševića što je izgubio ratove, a ne zato što ih je poveo, Vučić kaže:

“Ne mislim da je bio jedini krivac za povedene ratove. U svakom slučaju, pogrešno je je bilo ratovati, on je morao tada da bude pametniji, jer je vodio državu. Ja danas vodim vladu Srbije i znam da tako nešto ne smijem da uradim…Ja ne želim da Srbija bude evropski gubavac, jer na kraju polažete račune narodu”, rekao je i dodao da će o svemu sud dati istorija, a da on neće “da ponovo obesi Miloševića”, ali “neće ni da učestvuje u hvalospevima”.

Vučić nije osporio opasku novinara da je Milošević počinio i svojevrstan ekonomski zločin, ali je ocijenio da je “makar na silu, sačuvao supstancu kompanija”.

(Agencije)