Vijesti 08.09.2015.

Vučurević bi poslanike prvog saziva poslao popovima na istinu

ČITANJE: 2 minute

slavko vucurevic

Predloženi zakon o pravima izabranih predstavnika RS, prema kojem bi poslanici prvog saziva Narodne skupštine ostvarili mjesečnu nadoknadu od oko 1.200 KM služi za razbijanje Saveza za promjene, ocijenili su lideri SDS-a Mladen Bosić i potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević nakon današnjeg sastanka u Trebinju.

– Siguran sam da narod neće ići za svim tim ljudima koji će primiti taj novac, ali je poželjno da za njima ide pop – rekao je Vučurević.

Ova izjava trebinjskog gradonačelnika izazvala je lavinu osudu poslanika prvog saziva parlamenta.

Poslanik prvog saziva Božidar Vučurević izjavio je da jedino oni koji ništa nisu učinili za Srpsku, njeno stvaranje i njenu odbranu mogu da omalovažavaju i vrijeđaju poslanike prvog saziva parlamenta koji su i njeni stvaroci.

Vučurević je istakao da pokušaj omalovažavanja onoga što su učinili stvaraoci Srpske više govori o tim koji besramno i bezočno govore protiv takvih ljudi.

– Za stvaraocima Srpske je išao cijeli srpski narod pa će ići i popovi, a za onima koji nisu ništa učinili za Srpsku, koji su sada enormno plaćeni i koji su se uglavnom krštavali kada su imali po četiri ili pet decenija nije išao ni narod, a ne zaslužuju ni da idu popovi – kazao je Božidar Vučurević.

Vučurević je istakao da je od “tadašnjih 83 poslanika trećina pod zemljom ili trunu u zatvorima i da bi taj mali broj živih trebalo pristojno da živi ostatak života”.

Njegov kolega iz prvog saziva Slobodan Bijelić ocijenio je da bi “svaka patriotska, nacionalno i društveno odgovorna vlast trebala povesti računa o onima koji su svojim istorijskim djelom ostvarili ambijent u kojem trebinjski gradonačelnik i njemu slični danas mogu iz narodne kase sebi da priušte luksuzno vozilo od 119.000 KM”.

On je kazao da bi svi trebalo da se saberu i budu veoma odgovorni, a ne da prikupljaju jeftine političke poene komentarišući nešto što je ispravljanje nepravde.

(Agencije)