Sport 03.09.2015.

Vujović: Uvjeren sam da Borac može izboriti plasman u Ligu šampiona

ČITANJE: 3 minute

davorin vujovic

Lijevi bek rukometnog kluba Borac m:tel Davorin Vujović uvjeren je da crveno-plavi uz podršku publike u banjalučkom Boriku mogu izboriti plasman u EHF Ligu šampiona.

Rukometaši Borca m:tel u subotu se u polufinalu kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona sastaju sa austrijskom Alplom Hard i pokušaće da se plasiraju u finale, potom i da izbore plasman u elitno takmičenje.

Utakmica sezone igra se već na njenom samom početku i biće to veliki izazov za dvostrukog osvajača duple krune u BiH.

– Ovo je veoma veliki izazov, pogotovo što igramo kod kuće, a drugo ovo jeste početak sezone, tek su završene pripreme, ali ovo nam jeste najvažnija utakmica sezone. Kvalifikacije igramo kod kuće, plasman u ligu šampiona bio bi veliki uspjeh za klub, za igrače, sigurno bi bio najveći uspjeh unazad par godina. Spremali smo se, došlo je dosta novih igrača, probali smo da se uklopimo kroz dosta ovih utakmica što je iziskivalo neki umor, ali imamo još malo vremena da se spremimo, odmorimo, analiziramo ekipe i damo sve od sebe- rekao je lijevi bek Borca Davorin Vujović.

Ekipa Borca, dosta igrača je otišlo, dosta ih je stiglo, ali Vujović ističe da su se novajvlije dobro uklopile.

– Došlo je dosta novih igrača ali su se oni uklopili u sistem od prošle godine, ostalo je i dosta igrača od prošle godine, nisje bilo problema da se oni uklope, to se vidjelo i na utakmicama, a vidjeće se i sada na tunrniru. Mislim da imamo timski duh i tu ne bi trebalo biti nekih problema- kaže Vujović.

On je praktično došao do izražaja tokom prošle sezone, u čijem prvom dijelu nije imao značajniju minutažu, da bi u drugom dijelu sezone sve više igrao i nametnuo se kao jedan od važnijih igrača u ekipi Igora Rađenovića.

Dosta će se od njega očekivati i ove sezone, ali dvedesetčetverogodišnji rukometaš ne osjeća pritisak.

– Prošle sezone, jedan dio nisam igrao, pa sam poslije više igrao. Sada imam određeneu ulogu, ali ne osjećam pritisak, jednostavno to shvatam kao priliku da što više nadogradim sebe, da se pokažem u ovom klubu i na kraju krajeva to će sve da se vrati meni i Borcu. Ne osjećam pritisak, već to gledam kao na šansu da uradim nešto za Borac i za sebe- rekao je Vujović.

On je uvjeren da Borac m:tel uz pomoći publike može do velikog uspjeha – plasmana u Ligu šampiona.

– Ne bih bio ovdje da ne očekujem da možemo to da uradimo. Igramo sa Alplom, oni su višestruki šampioni Austrije, iako se nisu kvalifikovali u Ligu šampiona. Očekujem pun Borik i mislim da je tu naša šansa, ne vjerujem da su nešto jači od nas. Igraju dugo zajedno, ali sa punim tribinama i onako kako smo igrali na turnirima, prevashodno protiv Gorenja mislim da možemo da se plasiramo u finale, a poslije ćemo da vidimo i da se spremamo za protivnika, vjerovatno Elverum-istakao je Vujović.

(Mondo)