Sport 17.02.2017.

Vule Trivunović ostaje trener Borca

ČITANJE: 3 minute

Šef stručnog štaba crveno-plavih vodio redovan trening, uprava demantuje da odlazi i kaže da mladi stručnjak ima punu podršku.

Očekivalo se burno jutro na Gradskom stadionu u Banjaluci, ali umjesto toga stanje je redovno.

Nakon medijskih tvrdnji da je šef struke Borca Vule Trivunović smijenjen zbog neslaganja sa rukovodstvom banjalučkog kluba, odnosno jednim članom Upravnog odbora, te da će ekipu u proljećnom dijelu sezone u Prvoj ligi RS voditi Vinko Marinović, u petak ujutro u Platonovoj se ništa spektakularno nije dešavalo.

Trivunović se najnormalnije pojavio na jutarnjem treningu i sa članovima stručnog štaba nastavio pripreme za pohod na Premijer ligu BiH.

Rad prve ekipe i stručnog štaba sa strane su posmatrali brojni članovi uprave  – sportski direktor Oliver Jandrić, direktor kluba Dejan Lukendić, član Upravnog odbora Vico Zeljković, kao i koordinator u omladinskim selekcijama Stojan Malbašić.

Vule Trivunović nije komentarisao spekulacije o svojoj smjeni i dolasku Marinovića, ali u upravi Borca su sve to odlučno demantovali.

“Spekulacije koje su se pojavile juče i danas nisu tačne, to je laž. Ne postoji nikakav problem na relaciji šef stručnog štaba – uprava. Šef stručnog štaba ima punu podršku sportskog direktora i mene kao člana Upravnog odbora koji je zadužen za taj sektor”, rekao je član Upravnog odbora Vico Zeljković.

On kaže da uprava i Trivunović i njegov stručni štab imaju dobar odnos o čemu, kako ističe, govori i dobro odrađen prelazni rok, te da se treneru niko ne miješa u posao.

“Mi smo napravili određenu hijerarhiju tako da se šefu struke i sportskom direktoru niko iz uprave ne miješa u posao. S obzirom da sam ja ispred uprave zadužen za sportski sektor mi smo u komunkaciji i radimo zajedno na tome. Moj zadatak ispred uprave je bio da razgovaram u ovom prelaznom roku sa igračima oko finansija, jer znam koliko možemo da se protegnemo i evo od svih koje smo planirali da dovedemo ispunili smo 90 odsto želja stručnog štaba i sama ta činjenica pokazuje da ne postoji nikakav problem”, istakao je Zeljković.

“DIJALOG, A NE SUKOB”

Član Upravnog odbora demantovao je da je prije nekoliko dana bilo neslaganja između njega i Trivunovića oko uloge pojedinih igrača u timu, prije svega mladog Vladana Danilovića.

“Nije tačno da je bilo neslaganja i sukoba oko uloge igrača u timu. Mi smo vodili razgovore i vodimo ih na dnevnom i sedmičnom nivou oko strateških stvari, a ljudi su neke stvari pogrešno protumačili i iznijeli u javnost. Mi nemamo nikakva neslaganja, već smo jednostavno pričali oko strategije i politike kluba, mi želimo da neke mlade igrače, za koje već sad imamo ponude, isforsiramo onoliko koliko se to može, a da ne dolazi rezultat u pitanje. Tu smo razgovarali, gledali kako i na koji način, a to najbolje zna šef stručnog štaba kako provesti u djelo. Jednostavno vodili smo dijalog, a ne znam zbog čega je to izašlo u javnost u negativnom kontekstu. Ne postoji nijedan problem sa trenerom”, uvjerava Zeljković.

(mondo)