Biznis 29.09.2015.

Windows 10 nezvanično prešao 100 miliona instalacija

ČITANJE: 1 minuta
windows10
Prema najnovijim izvještajima, koji citiraju neimenovane unutrašnje zvore, Windows 10 je prešao 100 miliona instalacija tokom prva dva mjeseca postojanja na tržištu. Ukoliko su ove informacije istinite, ovo je značajan korak za Microsoft i novi operativni sistem.

Rast na 100 miliona instalacija je bio prilično stabilan, s obzirom da je tokom prva 24 sata Windows 10 instaliran na 14 miliona uređaja, tokom prve dvije nedelje bio je na 53 miliona uređaja, a na preko 75 miliona našao se za manje od mjesec dana. Generalna prihvaćenost je bila dosta bolja za Windows 10, nego što je to bio slučaj sa Windows 8.1 verzijom, a ovome je svakako doprinijelo uklanjanje cijene nadogradnje platforme.

Microsoftov dugoročni cilj jeste da Windows 10 dostigne milijardu instalacija u naredne tri godine. Za sada kompanija je na dobrom putu da ostvari zacrtano, posebno što nas tek očekuje lansiranje Windows 10 Mobile i Windows 10 za Xbox softvera.

Očekuje se i da će kolekcija novog hardvera, uključujući Surface pro 4 i nove Lumia telefone, dodatno poboljšati prodaju Windows 10 proizvoda.

(TechSpot.com)