Biznis 05.10.2022.

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

ČITANJE: 2 minute

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu, saopšteno je iz ove niskobudžetne avio-kompanije, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“S dubokim žaljenjem morali smo donijeti tešku, ali odgovornu odluku da 1. novembra 2022. godine zatvorimo svoju bazu u Sarajevu. Putnici s rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem e-maila sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju: ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120% originalne cijene u vidu kredita avio-kompanije.

Ova odluka je rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja. Nakon pregleda trenutnih performansi, važno nam je da svoju mrežu brzo prilagodimo promjenama na tržištu i potrebama naših kupaca, kako bismo ostali otporni i konkurentni na tržištu. U skladu s tim, za sada se fokusiramo na povećanje prisutnosti naše bh. baze u Tuzli, te ćemo stoga 1. novembra zatvoriti našu bazu u Sarajevu.

Naš prioritet je da minimiziramo sveukupni poremećaj za naše bosanskohercegovačke putnike i zaštitimo proces zapošljavanja naše ekipe. Iz Sarajeva ćemo nastaviti letjeti do Abu Dhabija i Londona (aerodrom Luton). Pored toga, konsolidovaćemo naše prisustvo u bazi u Tuzli i tamo ojačati našu poziciju. Dodavaćemo nove letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla do Ajndhovena, kao i pojačati frekvencije na našim rutama iz Tuzle do Basel Miluz, Frajburga, Dortmunda i Memingena.

Naša posada, piloti i kabinsko osoblje sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su obaviješteni o ovoj odluci, te im je ponuđena mogućnost da lete iz druge baze u BiH ili iz susjedstva.

Uprkos neviđenim poteškoćama u turističkoj industriji u posljednje dvije godine, Wizz Air ostaje opredijeljen ka dugoročnom rastu u Bosni i Hercegovini, stvarajući stotine direktnih radnih mjesta, istovremeno stimulišući turističku i ugostiteljsku industriju. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog neugodnosti koje je ova odluka izazvala.”

Oznake: Srajevo, Wizz Air