Za 150 učenika u Dragočaju izvedena obrazovna predstava “Saobraćajne čarolije”

Predstavnici Auto-moto saveza RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS posjetili su danas OŠ “Desanka Maksimović” u Dragočaju, gdje je za više od 150 učenika prvog, drugog i trećeg razreda izvedena interaktivna saobraćajno-obrazovna predstava “Saobraćajne čarolije”.

Predstava je izvedena u sklopu republičke preventivne kampanje “Budi vidljiv, ne budi figura”, koja se do kraja februara sprovodi širom RS.

Učenicima su poslije predstave podijeljene slikovnice i bojanke “Deset lekcija koje život znače”, kao i svjetloodbojni privjesci “smajlići” koje će djeca moći zakačiti na odjeću i školske torbe.

Srđan Bogdanović, direktor OŠ “Desanka Maksimović” u Dragočaju, rekao je da je tema bezbjednosti pješaka u saobraćaju veoma bitna za djecu jer većina koristi glavnu saobraćajnicu do puta do škole.

“Zadovoljni smo što su AMS RS i MUP RS na zanimljiv način naučili djecu o bezbjednosti u saobraćaju. Preko djece utičemo i na roditelje da se kulturnije ponašaju u saobraćaju”, istakao je Bogdanović.

Ranko Babić, generalni sekretar AMS RS, kazao je da je namjera ukazati pješacima da u saobraćaju treba da budu uočljivi.

Dragan Milošević, glavni inspektor policije u Upravi policije u MUP RS, istakao je da su pješaci jedna od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju, te da je neophodno kontinuirano preventivno djelovati.

“Prošle godine su u okviru akcija represivnog karaktera za pješake izdata 4.063 prekršajna naloga jer nisu poštovali propise, dok je za vozače izdato 8.550 prekršajnih naloga”, dodao je Milošević.

Kampanju “Budi vidljiv, ne budi figura” sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, MUP RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS sa 49 auto-moto društava i jedinice lokalne samouprave.

Realizacijom akcije očekuje se povećan oprez pješaka u saobraćaju, posebno starijih lica i njihove uočljivosti od strane vozača u noćnim uslovima vožnje i oprez prilikom vožnje u naselju i kroz prigradska naselja, kao i veća tehnička ispravnost uređaja za osvjetljavanje puta.

(Nezavisne)

ŠERANIĆ: Virus potvrđen kod još 42 osobe u Republici Srpskoj

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 216 uzoraka, prikupljenih u subotu i nedelju, a novi korona virus potvrđen je kod još 42 osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. U Srpskoj je korona virusom ukupno zaraženo 346 osoba, a od posljedica ove bolesti do sada je preminulo 11

UKC RS: Muškarac (65) iz Laktaša preminuo od korona virusa

U protekla 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo je jedan pacijent, muškog pola, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, saopštio je UKC RS. Riječ je o šezdesetpetogodišnjem pacijentu iz Laktaša, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od

Servisne informacije za 7. april

Servisne informacije za utorak, 7. april 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se 2 krivična djela. Javni red i mir je narušavan 9 puta, a napravljeno je 9 prekršaja. Bilo je 9 saobraćajnih nezgoda, 1 lice je lakše povrijeđeno, sve

Boris Džonson prebačen na intenzivnu njegu

Premijer Velike Britanije Boris Džonson prebačen je na intenzivnu njegu, javlja BBC. Dauning strit je potvrdio BBC-ju da je Džonson prebačen na u bolnicu “Sent Tomas” nakon što deset dana simptomi virusa korona nisu popuštali. Prema navodima iz Dauning strita, posljednjih sati simptomi su se pogoršali. Gardijan navodi da je na intenzivnu njegu prebačen iz

CVIJANOVIĆ: Kad dođe vrijeme, procijeniće se da li će biti lokalnih izbora

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je u vrijeme epidemije virusa korona neprimjereno i besmisleno govoriti o tome da li će ili neće u oktobru biti održani lokalni izbori u BiH zbog korona virusa. “Moj stav je da se, uprkos vanrednim okolnostima, u tom smjeru treba krenuti u svu proceduru i pripreme, a

CVIJANOVIĆ: Mjere daju rezultate, neophodna solidarnost svih u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se epidemiološka situacija u Srpskoj neprekidno prati, te da je zadovoljna mjerama koje su preduzete za prevenciju epidemije virusa korona i činjenicom da je i dalje prisutan linearni rast kada je riječ o broju oboljelih. “Naša strategija preventivnih mjera promijenila se nekoliko puta zato što je to