Vijesti 21.07.2016.

Za pola godine komunalna policija imala skoro 15.000 kontrola

ČITANJE: 1 minuta

U Odjeljenju komunalne policije u prvoj polovini ove godine izvršeno je 14.547 komunalno-inspekcijskih nadzora prema utvrđenom planu rada, kao i po pisanim i telefonskim prijavama građana.

– U tom periodu najveći broj kontrola odnosio se na nadzore nad odlukama o komunalnom redu i o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banje Luke – kazao je načelnik Odjeljenja komunalne policije, Milenko Letić.

Komunalni policajci su tokom kontrola od početka godine do kraja juna – izdali 1.929 prekršajnih naloga, od čega 1.602 zbog nepropisnog parkiranja motornih vozila, 142 zbog protivpravnog zauzimanja javnih površina, 39 za prekoračenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, 25 za narušavanje kućnog reda u stambenim zgradama, osam za nepropisno reklamiranje, itd. Istovremeno, zbog neplaćanja parkinga blokirano je 2.808 vozila.

Tokom prvih šest mjeseci ove godine, komunalni policajci su donijeli i 229 rješenja kojima je naloženo izvršenje mjera i radnji prema subjektima kontrole i sva rješenja su izvršena i arhivirana u roku.

I u narednom periodu kako je istakao Letić – komunalna policija će nastojati, da realizujući utvrđene planove, dovede u potpunosti u red stanja u svim oblastima koje pokriva. I ovom prilikom, podsjeća da građani svojim pristupom mogu pomoći da zajednički otklanjamo negativne pojave.

– Broj telefona komunalne policije 051/306-464 otvoren je 24 časa – poručio je Letić.