Vijesti 04.10.2015.

Za službenike lokalne samouprave radionice posvećene analizi podataka o saobraćajnim nezgodama

ČITANJE: 1 minuta
Analiza
Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja organizovaće u gradovima Srpske radionice posvećene analizi podataka o saobraćajnim nezgodama i njihovom značaju za upravljanje bezbjednošću saobraćaja.

Radionice će biti organizovane u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija /UNDP/ u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Banjaluci.

– Radionice su namijenjene načelnicima odjeljenja u čijem djelokrugu rada su poslovi saobraćaja, kao i službenicima u jedinicama lokalne samouprave koji se bave prostornim uređenjem i stambeno-komunalnim poslovima – saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Program radionice je osmišljen tako da učesnicima pruži odgovore na praktična pitanja i izazove sa kojima se suočavaju u radu, a kroz razmatranje relevantnih propisa i analizu aktuelnih problema.

U radionicama će učestvovati profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Krsto Lipovac i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović.

Prva radionica biće održana sutra u Trebinju, u prostorijama Poslovnog inkubatora, sa početkom u 10.00 časova.

(Agencije)