Magazin 05.06.2022.

Za svakog po nešto: Banjaluka naredne sedmice u znaku pozorišnih predstava i koncerata

ČITANJE: 1 minuta

Programa “Banjalučkog proljeća” u narednim danima nudi raznovrsan sadržaj među kojima su koncerti, pozorišne predstave, ali i sportsko takmičenje.

Ovogodišnji Teatar fest „Petar Kočić“ trajaće od 5. do 11. juna. Takmičarski dio festivala počinje 5. juna izvođenjem predstave „Kaštel u jezeru“ Narodnog pozorišta iz Sombora, zatim slijedi Beogradsko dramsko pozorište i predstava „Cement Beograd“, 6, juna, dok je veče 7. juna rezervisano za Atelje 212 i „Petrijin venac“.

Zatim će Srpsko narodno pozorište i Centar za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada 8. juna izvesti predstavu „Kod Večite slavine“, dok će 9. juna će biti izvedena „Jugoslavija, moja dežela / Jugoslavija, moja otadžbina“, predstava u koprodukciji Gledališča iz Kopra i Pozorišta Prijedor.

Posljednje festivalske večeri svoju predstavu „Šćeri moja“ odigraće Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice. Zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika biće održano 11. juna.

Od 10. do 15. juna održaće se  Ultramaratonska trka „B HARD ULTRA RACE AND BREVET“, kao i 15. po redu Kastel Rok Fest koji će na tvrđavi Kastel biti održan 10. i 11. juna.

Takođe, svi zainteresovani imaju priliku da 10. i 11. juna uživaju u zvucima tambure, jer će u Banskom dvoru biti održano „Veče uz tamburu“.

(A. S.)

Oznake: Banjaluka