Sport 06.02.2017.

Za vikend Međunarodni džudo turnir u Laktašima

ČITANJE: 2 minute

Međunarodni džudo turnir ”Laktaši Open” 2017. biće održan ovog vikenda u Sportskoj dvorani u Laktašima sa početkom u 10h.

”Očekuje se dolazak džudo klubova iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Federacije BiH i Republike Srpske. Ovo je zasigurno jedan od najbolje organizovanih turnira u regionu, ali i najmasovnijih”, najavil su iz Džudo kluba ”Laktaši” iz Laktaša.

Prvog dan takmičenja nastupaju mlađe uzrasne kategorije (mlađi poltarci, poletarci, mlađi i stariji pioniri), dok će drugog dana takmičenja nastupiti kadeti, juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Inače, u okviru svojih programskih aktivnosti već 15. put zaredom ovaj klub organizuje Međunarodni džudo turnir ”Laktaši open” 2017 koji svake godine okuplja preko 1.000 džudista svih uzrasnih i težinskih kategorija iz zemalja regiona, poručili su organizatori.

Prvenstvo za seniore

Džudo savez Republike Srpske je, uvidjevši organizacione i logističke kapacitete ovog kluba iz Laktaša, istom povjerio i organizaciju Prvenstva Republike Srpske za seniore, koji će se održati 11. februara, takođe u Sportskoj dvorani u Laktašima sa početkom u 10 časova.

Očekuje se nastup najboljih džudista Republike Srpske, jer pobjednici obezbjeđuju pravo učešća na Prvenstvu BiH ove i naredne godine.

”Organizacija ova dva velika događaja u istom terminu zahtjeva još veće ljudske i logističke kapacitete, ali uz veliko iskustvo koje Džudo klub ”Laktaši” ima u organizaciji različitih događaja, bez sumnje će se i ova takmičenja održati na najbolji mogući način”, navode iz kluba.

Pored takmičarskog dijela, u petak ćeu prostorijama Džudo kluba ”Laktaši” sa početkom u 13 časova biti održan i sudijski seminar na kojem će se obraditi najnovija sudijska pravila donesena od strane Internacionalne džudo federacije (IJF), te će sudije potvrditi svoje sudijske licence, a treneri se detaljno upoznati sa istim.

Džudo klub ”Laktaši” Laktaši” egzistira već 24 godine i za to vrijeme članovi ovog kluba su ostvarili značajne rezultate kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu.

(mojabanjaluka.info)