Vijesti 24.09.2015.

Zabranjen ulaz u Hrvatsku sa srpskim pasošem

ČITANJE: 1 minuta
granica
Na graničnom prelazu Bajakovo poslije početka primjene mjera Vlade Srbije prema Hrvatskoj u tu zemlju onemogućen je ulaz svima koji imaju srpski pasoš.

Izvještač Tanjuga javlja da su neka vozila i autobusi poslie ponoći vraćeni sa graničnog prelaza Bajakovo u Srbiju.

Autobus “Laste” na liniji Beograd-Banjaluka koji ima beogradske registarske oznake vraćen je sa Bajakova oko 1.30 sati, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku.

– Kada smo došli na granicu vratili su nas sa obrazloženjem – ne može srpsko vozilo, niti srpski pasoš da prođe u Hrvatsku ni na jednom prelazu- rekla je putnica Draginja Živanović iz Smedereva koja je sa sestrom posla u Bosansku Gradišku.

Ona dodaje da šofer hoće da se vrati za Beograd, ali da putnici insistiraju da se još zadrže na prelazu Batrovci očekujući da će možda uspeti da prođu.

Radovan Galić koji je sa suprugom pošao iz Grocke na sahranu u Hrvatskoj rekao je takođe da su im hrvatski graničari poručili da “svi sa srpskim pasošem kao i sve što je srpsko ne može da uđe nijednim prevozom u Hrvatsku”.

Boško Bjelošev kaže da je australijski državljanin i da ne može da nastavi put za Banjaluku, jer je autobus vraćen.

– Trebalo bi da zovem australijsku ambasadu da vidim šta ću ja ovde na sred puta. Da li treba da idem pešice za Banjaluku- rekao je ovaj putnik.

(Agencije)