Magazin 06.02.2016.

Zabranjeni komplimenti: Šta ženama nikada ne smijete reći

ČITANJE: 2 minute
zene komplimentu
Jedno “lijepa si” može biti sasvim dovoljno. Ne utapajte se u sopstvene fraze koje vas mogu koštati gnijeva nježnijeg pola. One ove fraze koje vi nazivate komplimentima ne žele da čuju.

Izgledaš mlađe

Šta to uopšte znači? Kad stavi šminku na lice, veže kikicu i uvuče se u džins i neke otkačene majice, izgleda mlađe, a inače izgleda, kako? Starije? Momak, po tankom ledu hodaš.

Lijepa si kad se smiješ?

A kad se ne smije nije?

Volim tvoju ličnost

Svaka žena kojoj udijelite ovaj kompliment će to shvatiti više kao uvredu nego kao kompliment, jer će pomisliti na primjer da nije dovoljno lijepa, ili privlačna, seksi, već je njena “ličnost” ono što vam se dopada na njoj. Ovo može shvatiti I kao vaše “budimo prijatelji”.

Drugačija si

Mrze da čuju “drugačija si od svh žena s kojima sam izlazio”. Pomisliće da ste kraj nje jer vam se smučio tip žena koje preferirate, i shvatiće to kao vaš izlet u nepoznato, dok mu i to ne dosadi, odnosno dok se ponovo ne vrati svom ustaljenom tipu.

Suviše si naivna

Naivno, nevino… Neeeeee, ni ne pomišljaj, ne vole da čuju to.

Ti znaš kako da se provedeš

To bi značilo, otkačena si i želim da ludujem s tobom i ništa sem toga. Makar tako žene čuju, ma šta vi mislili.

Previše si pametna za djevojku

Ni ne shvataš koliko je ovo pogrešno. Šta, sve žene su glupe i kada naiđeš na neku s kojom možeš da razgovaraš i koja ima stav to ti je pravo osvježenje?

Izgledaš… Hm… Zdravije

Ona ne čuje “zdrav” već “debelo”. Iako zaista mislite ono što ste rekli, njen mzak prima signale “debelo, debelo, debelo…”

(Prva.rs)