Magazin 19.05.2024.

ZAHVALNOST: Majka Sergeja Stupara dirnuta humanitarnom manifestacijom Banjaluka Tattoo Show

ČITANJE: 3 minute

“Okej, na današnji dan, prije tačno 7 dana, desila se magija, desilo se nešto što ni u najluđim svojim snovima nisam očekivala! Desio mi se najemotivniji momenat u prethodnih 10 mjeseci pakla kroz koji prolazim. Mislim da će mi sljedeći emotivniji momenat nakon ovog biti momenat kada se Sergej probudi”, objavila je na društvenim mrežama Svjetlana Bednaš, majka Sergeja Stupara, nakon humanitarne manifestacije “Banjaluka Tattoo Show” na kojoj su skupljena značajna sredstva za liječenje njenog sina.

– Tačno prije 7 dana desilo se drugo i završno veče Banjaluka Tatoo Show-a na kojem se dva dana tetoviralo u humanitarne svrhe za mog Sergeja. Za dva dana tetoviranja sakupili smo 6.473 KM, tačno! Nakon što smo to nekako prebrojale i došli do ove cifre, plan je bio da ja odem na binu i da Pediju kažem cifru koja je skupljena kako bi on to javno na bini rekao i naravno zahvalio se svima, jer iskreno ja sam i sa tom cifrom bila frapirana.

Penjem se na binu i govorim Pediju cifru, Duška donosi kutiju sa novcem i stavlja na pod bine ispred Pedija. Ja sam u međuvremenu sišla i slušam ga sa strane kako se zahvaljuje i kako čita cifru koju smo skupili. U tom momentu on me zove da se popnem na binu ponovo, kako bi se i ja zahvalila svima prisutnima, ja tu već plačem. U tom momentu prilazi jedan od artista, jedan predivni Bojan iz Zagreba i u kutiju koja je još uvijek na podu bine ubacuje određeni iznos, Pedi to zbraja i sve govori na mikrofon i u tom momentu nastaje ludilo, ja se sjećam samo naroda koji prilazi bini i ubacuje novac u tu kutiju i čujem samo Pedija koji na mikrofon zbraja cifru, ali sve kroz maglu jer ja tu već jecam, nesvjesna šta se dešava! Nakon tačno 3, slovima tri minute, ja čujem Pedija kako vrišti – 10.000, ljudi, imamo 10.000!

Prilazi mi  Bojan Sandić i govori kako nikada u svojoj karijeri nije doživio tako nešto, prilazi mi Pedi koji me grli, a ja plačem, grle me obojica, ja još ne kontam šta se dešava! Za tri minuta gosti, artisti i modeli su u Sergejevu kutiju ubacili 4.000 maraka! Zašto danima govorim da se desila magija i zašto danima govorim da to veče nikada neću zaboraviti, kao ni ta dva dana! Eto, sada znate zašto. Svima koji su tu bili želim da se zahvalim, vidjela sam da i ljudi u publici plaču, nemam riječi da opišem taj osjećaj. Hvala svim artistima koji su bili tu ta dva dana, hvala svim ljudima – poručila je Svjetlana na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svjetlana Bednaš (@cecilijacecil)

Prvi trodnevni “Tattoo Show”, na kojem je u humanitarne svrhe – za liječenje dječaka Sergeja Stupara prikupljeno 10.000 KM, uspješno je završen u Banjaluci, a prvo mjesto za najbolju tetovažu osvojio je Nemanja Đukanović.

“Veliki broj tatu-umjetnika iz čitave Evrope, raznovrstan program, bogate nagrade i odlična atmosfera zasigurno će biti ono po čemu će se još dugo pamtiti ova manifestacija”, saopštili su organizatori.

Organizatori su najavili novi šou za narednu godinu.

Sergej Stupar imao je saobraćajnu nezgodu prije osam mjeseci i ostao je nepokretan, a ima šansu da se liječi u bolnici u Moskvi. Za troškove liječenja i putovanja potrebno je obezbijediti 350.000 KM, prenio je ranije mondo.ba.

Oznake: Sergej Stupar