Politika 10.10.2019.

“ZAMRZAVANJE” I NA GRADSKOM NIVOU: Stopiran izbor Maje Jovanović (DNS) za načelnika Odjeljenja

ČITANJE: 2 minute

Gradski odbor DNS-a obustaviće svako dalje djelovanje u skupštinskoj većini, u skladu sa odlukom Predsjedništva te stranke o zamrzavanju odnosa u vladajućoj koaliciji na svim nivoima, a time se prolongira i izbor novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, na čije čelo je trebalo da dođe Maja Jovanović iz DNS-a.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milan Radović potvrdio je da je izbor Jovanovićeve trenutno stopiran.

– Za sada su odnosi zamrznuti i ponašaćemo se u skladu sa odlukom Predsjedništva – rekao je Radović.

I jedini odbornik DNS u Skupštini grada Ljubo Ninković kazao je da će poštovati odluku stranke.

– Trenutno, u dogovoru sa strankom, ne mogu da dajem više informacija. Poštovaću svaku odluku stranke – rekao je Ninković.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da bi konkurs za načelničku poziciju uskoro trebalo da bude raspisan, te izrazio nadu da će se na njega prijaviti i kandidati DNS-a.

– Javni poziv je otvorenog tipa, a izmijenjena je ranija sistematizacija. Uključene su i humanističke nauke, što je ranije bilo sporno. Svi se mogu prijaviti na konkurs, ali kako je u pitanju načelnička pozicija, a to predstavlja svojevrsnu gradsku vladu, resori su dogovorom podijeljeni. Nadam se da će dobra saradnja sa DNS-om biti nastavljena i da će oni imati svog kandidata – istakao je Radojičić.

U okviru konsultacija gradonačelnika sa predstavnicima političkih stranaka prošle sedmice je pohvaljena saradnja DNS-a i stranaka vladajuće koalicije.

Međutim, ubrzo je uslijedila odluka Predsjedništva DNS-a o zamrzavanju koalicije sa SNSD na svim nivoima.

Maja Jovanović je predsjednica Aktiva žena DNS i potpredsjednik DNS u Banjaluci, a po struci je profesor srpskog jezika. Ona se juče nije javljala na brojne pozive “Glasa Srpske”, pa odgovor na pitanje da li će se prijaviti na konkurs nismo dobili.

Propalo imenovanje

Na prošloj sjednici Skupštine grada odbornici su glasali o imenovanju dotadašnjeg vršioca dužnosti Srđana Mijatovića, inače kadra SNSD-a za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, ali odbornici nisu podržali njegovo imenovanje, jer je SNSD tu poziciju zbog “mira u kući” ustupio DNS-u.

(Glas Srpske)