Biznis 27.10.2022.

Zašto je Mask donio umivaonik u sjedište Tvitera

ČITANJE: 2 minute

Ostalo je još samo nekoliko dana da Ilon Mask po odluci suda završi sa kupovinom Tvitera, a milijarder je ušetao u kancelariju kompanije u San Francisku noseći u rukama nešto što je podsjećalo na porcelanski umivaonik.

Vlasnik kompanije “Tesla” i izvršni direktor “Spejs iksa” na svom nalogu na Tviteru je objavio snimak svog ulaska u sjedište kompanije u San Francisku. Snimak je propratio komentarom: “Ulazak u štab Tvitera – neka taj umivaonik uđe!”.

Izvor Si-En-Bi-Sija potvrdio je da je Ilon Mask bio u posjeti sjedištu u San Francisku i da se mogla primijetiti zabrinutost među zaposlenima šta će se dalje događati. Izvor koji je želio da ostane anoniman, navodi da zaposleni pokušavaju da nastave s radom uprkos velikoj pažnji koja vlada u javnosti oko cijele procedure kupovine, ali i uprkos najavama da bi Mask mogao da naredi masovno otpuštanje radnika, prenosi RTS.

Neki se plaše da kada Mask kupi kompaniju, može “sve da spali, ako poželi”.

Zaposleni u sjedištu Tvitera bili su obaviješteni o Maskovoj posjeti, navodi se u mejlu koji su dobili novinari Si-En-Ena i Blumberga.

Pošiljalac, koga je Blumberg identifikovao kao šefa marketinga Tvitera, Leslija Berlanda, u mejlu je napisao da će Mask biti u sjedištu kompanije ove nedjelje “imati sastanke sa zaposlenima, da će obići kancelarije, a da zaposleni nastave da obavljaju svoj posao. Ukoliko ga sretnu da ga pozdrave!”.

U poruci se takođe navodi da će se Mask direktno obratiti zaposlenima u petak. Portparol Tvitera je odbio da komentariše izvještaj ili Maskovu objavu.

Mask ima vremena do petka u 17 časova po istočnom vremenu da završi svoj dogovor o kupovini Tvitera ili se ponovo suoči sa suđenjem. Tviter je tužio Maska kada je pokušao da izađe iz njihovog sporazuma o spajanju vrijednom 44 milijarde dolara.

Sudija suda u Delaveru odredio je rok u petak nakon što je Musk rekao da bi ipak bio voljan da kupi Tviter. Pošto u kompaniji nisu željeli da mu vjeruju na riječ, željeli su da sud ostane uključen. Sudija je na kraju odložila prvobitno suđenje zakazano za prošlu nedjelju i dala strankama do kraja ove nedjelje da se dogovore, ili će u suprotnom odrediti nove datume suđenja za novembar.

Oznake: Ilon Mask, Twitter