Vijesti 16.09.2015.

Zatražena reforma Suda i Tužilaštva BiH

ČITANJE: 1 minuta
REFORMA SUDA
Skupština Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske izrazila je na današnjoj sjednici nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH u procesuiranju ratnih zločina i zatražila reformu tih pravosudnih institucija kako bi bili stvoreni uslovi za objektivan pristup tom problemu.

– Na sjednici je izraženo i nezadovoljstvo radom Instituta za nestala lica, kao i odnosom vlasti na nivou BiH prema srpskim žrtvama rata”, rekla je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Dana Muminović nakon završetka izvještajnog dijela skupštine ove organizacije.

Predsjednik srebreničke opštinske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Mladen Grujičić rekao je da se procesom zapošljavanja djece poginulih boraca može biti zadovoljno samo u određenoj mjeri, kao i da vlast Srpske čini napore da se ovoj kategoriji poboljša status.

– Vidi se da djeca poginulih boraca imaju u prednost u određenim segmentima, ali to nije dovoljno. Potrebno je još toga učiniti- naveo je Grujičić.

Tokom zasjedanja Skupštine podneseni su izvještaj o radu, finansijski izvještaj i plan rada za ovu godinu.

Nakon izvještajnog dijela nastavljen je izborni dio skupštine na kojem bi trebao biti izabrani predsjednika organizacije, te predsjednika skupštine Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

(Agencije)