Vijesti 20.09.2015.

Završen Balkanski radiološki kongres

ČITANJE: 1 minuta
kongres

Na Jahorini je danas završen Balkanski radiološki kongres, na kojem je učestvovalo 220 eminentnih stručnjaka zemalja bivše Jugoslavije.

Predsjednik Organizacionog odbora Dejan Pavlović izjavio je Srni da je na ovom dvodnevnom skupu predstavljen i rad “magnet mumije”, koji su uradile kolege u Kliničkom centru “Dubrave” u Zagrebu.

Na kongresu je bilo 20 predavača iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

– Cilj kongresa je da stručnjaci iz Srpske razmijene iskustva sa kolegama iz regiona radi unapređenja struke i upoznavanje sa novim metodama koje se primjenjuju u svijetu – naveo je Pavlović.

On je dodao da je, osim edukacije i razmjene iskustava, veliki značaj ovog skupa što omogućava upoznavanje i umrežavanje eminentnih stručnjaka iz Foče, Banjaluke, Sarajeva, Tuzle, Beograda, Zagreba, Novog Sada, Mostara, Doboja, Prijedora.

Pavlović je naglasio da su specijalisti radiološke dijagnostike, inženjeri medicinske radiologije i univerzitetski profesori tokom dvodnevnog skupa razmijenilii mišljenja i iskustva o korištenju radiologije u skrining programima, o kvantitetu i kvalitetu u radiologiji, o radijacionoj bezbjednosti i međunarodnim standardima.

Prema njegovim riječima, ovo je najveća smotra radiologije ne samo u Republici Srpskoj koja se već treću godinu održava na Jahorini.

(Agencije)