Magazin 12.07.2021.

ZAVRŠEN EXIT: Za četiri noći 180.000 mladih iz 70 zemalja

ČITANJE: 2 minute

U Novom Sadu u jutarnjim časovima završen je muzički festival Exit na kojem je, prema procjenama organizatora, za četiri protekle noći bilo više od 180.000 mladih ljudi iz 70 zemalja svijeta.

Posljednje veče Exita obilježili su nastupi domaćih, evropskih i svjetskih mega zvijezda savremenih muzičkih pravaca.

Tako se drevna Petrovaradinska tvrđava, gdje je festival održan, “lomila” pod Darkom Rundekom, Masimom Savićem, Lajbahom, kao i jednim od najvećih svjetskih di-džejeva Davidom Getom i ništa manje popularnim Solomonom.

Jubilarni 20. po redu Exit ostaće upamćen po strogim procedurama za ulazak posjetilaca na Tvrđavu zbog pandemijskih mjera.

Organizatori jednog od najboljih svjetskih i evropskih muzičkih festivala ističu činjenicu da su četiri protekla dana prošla bez incidenata, bez prevelikih ambulantnih intervencija, kao i bez bilo kakvih drugih problema.

Iz organizacije Exita ističu uvjerenje da je ovogodišnji festival dao ljudima tračak svjetla i tračak zabave koji su svima nedostajali u protekli godinu i po dana pandemije virusa korona.

Narkotici nađeni kod 210 osoba

Policija je tokom četiri dana muzičkog festivala “Egzit” u Novom Sadu pronašla drogu kod 210 osoba, među kojima je 125 stranih državljana, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zaplijenjeni su amfetamin, marihuana, kokain, heroin, hašiš, tablete MDMA i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, vagice za precizno mjerenje, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Novosadska policija je tokom ovog festivala, pronašla i oduzela dva pištolja i 39 metaka.

U pojačanoj kontroli saobraćaja otkriveno je 1.103 prekršaja, pri čemu je iz saobraćaja isključeno 220 vozača, a u policijskom pritvoru zadržano je 47 vozača.

Policija je zatekla 167 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i 17 koji su vozilima upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je na festivalu koji je održan od 8. do 12. jula, ostvareno povoljno stanje bezbjednosti i nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Vulin je zahvalio pripadnicima MUP-a za trud koji su uložili kako bi ovaj muzički festival prošao bez većih incidenata, pri čemu se posebno zahvalio policajcima koji se bave suzbijanjem trgovine narkotika.

(Srna/SB)

Oznake: Exit