Vijesti 01.09.2015.

Završen projekat volontiranja u Kozarskoj Dubici

ČITANJE: 1 minuta

kozarska dubica

U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je završen projekat volontiranja mladih sa visokom stručnom spremom, koji je finansiran iz lokalnog budžeta u iznosu od 160.000 KM.

Projektom su bila obuhvaćena 63 lica sa visokom stručnom spremom, koja su, na osnovu volonterskog rada od godinu dana, stekli uslove za polaganje državnog ispita i time ostvarili konkurentniju poziciju na tržištu rada.

– Volonterima koji su proteklih godinu dana radili u javnim preduzećima i ustanovama, a koji su se prethodno vodili na evidenciji Biroa za zapošljavanje, omogućeno je da steknu praktična znanja i da im se otvori put ka stalnom zaposlenju- rekao je načelnik opštine Mile Zlojutro.

On je najavio da će opština i u narednom periodu putem isplate stipendija biti podrška mladima koji se školuju, ali i onima koji su završili visoko obrazovanje, posredstvom nekih novih projekata.

Volonterima, koji su na rad bili raspoređeni u opštinskoj upravi Kozarska Dubica, javnim i privatnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, mjesečno je iz budžeta opštine isplaćivano 50 odsto od najniže plate u Republici Srpskoj na ime toplog obroka.

(Agencije)