Biznis 26.11.2020.

ZAVRŠENA JAVNA PONUDA: “MG Mind” sada vlasnik 86,8 odsto akcija Nove banke

ČITANJE: 1 minuta

Kompanija „MG Mind“, u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje, postala je vlasnik 86,8 odsto akcija Nove banke Banjaluka, nakon završene javne ponude za preuzimanje.

Osnovni kapital Nove banke iznosi 134,6 miliona, a „MG Mind“ je bio vlasnik 64,5 odsto akcija i 23. oktobra objavio je javnu ponudu za preuzimanje akcija Nove banke, piše capital.ba.

„Ponuda je istekla 23. novembra i za vrijeme trajanja javne ponude deponovano je 30.028.113 akcija ili 22,303 odsto od ukupnog broja glasova u skupštini banke. Deponovane akcije ponudilac je isplatio i preuzeo u zakonskom roku. Nije bilo povlačenja deponovanih akcija“, navedeno je u izvještaju „MG Minda“ objavljenog na Banjalučkoj berzi.

Tako je ta kompanija uvećala udio u Novoj banci i vlasnik je ukupno 116.927.491 akcija, što predstavlja 86,846 odsto glasova u skupštini emitenta.

Portal Capital objavio je da je firma „MG Mind” krenula u potpuno preuzimanje „Nove banke“ što je bila obavezna Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava.

Iz Nove banke su nedavno izašli Sladomir Đurić, koji je preko svoje firme “Respect plus” imao 9,66 odsto akcija, kao i Nenad Babić čije je preduzeće “Ban Gradnja” posjedovalo 8,5 odsto akcija. Svojih 7,22 odsto akcija je prodao i “Gas petrol” iz Mrkonjić Grada.

Portal Capital najavio je još krajem 2018. godine da Kaja preuzima Novu banku. Akcije su odlučili da prodaju tada najveći pojedinačni akcionar i bivši direktor Nove banke Milan Radović, „Interpromet“ Novi Grad Dragana Pilipovića, porodica Avlijaš, te firme „Financ“ i „Euroline“.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: MG Mind, Nova banka