Vijesti 03.11.2015.

Završena kampanja “Parkiraj pametno, parkiraj propisno” – Kažnjen 381 vozač

ČITANJE: 1 minuta
parkiranje
U završnoj sedmici kampanje “Parkiraj pametno, parkiraj propisno” sankcionisan je ukupno 381 vozač.

-Od navedenog broja, 307 vozača je sankcionisano od strane Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka i 74 vozača od strane Komunalne policije. Od 307 vozača koje je sankcinisala navedena policijska stanica, 60 vozila je preneseno sa specijalnim vozilom “pauk”, a 247 vozača su sankcinisana bez prenosa vozila – naveli su iz Odsjeka za saobraćaj.

Podsjećamo da je kampanja “Parkiraj pametno, parkiraj propisno” trajala od 12. do 30. oktobra, te da je imala za cilj da skrene pažnju vozačima da nepropisnim parkiranjem vozila direktno utiču na bezbjednost pješaka kao najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju i predstavljaju smetnju za normalno odvijanje saobraćaja. Realizacija kampanje se sastojala iz dvije faze, preventivne i represivne faze.

-S obzirom na to da je i tokom kampanje uočen značajan broj nepropisnog parkiranja, institucije koje su provodile kampanju nastaviće sa provođenjem represivnih mjera u okviru svojih redovnih aktivnosti – zaključili su iz nadležnog Odsjeka.