Biznis 20.08.2021.

ZBOG NEDOVRŠENOG DIJELA “PALASA”: Cepter i poznati arhitekta dolaze 7. septembra u Banjaluku

ČITANJE: 2 minute

Svjetski poznati arhitekta Hani Rašid i Filip Cepter, vlasnik kompanije Zepter International, dolaze u Banjaluku zbog razgovora o nedovršenom dijelu hotela Palas (Palace) na Trgu Krajine, saznaje Mondo.ba.

Miroslava Pijetlović, direktorka banjalučkog hotela Palace, izjavila je kratko da Cepter i Rašid u grad na Vrbasu dolaze 7. septembra, a planiran je susret i sa gradonačelnikom najvećeg grada Srpske.

Pijetlović je ranije za Mondo izjavila da se nije odustalo od nadograđenog i nikad dovršeneg dijela hotela Palace u centru Banjaluke.

– Ranije je bilo određenih imovinsko-pravnih sporova, to je riješeno i sav prostor gdje su objekti pripada nama – rekla je početkom godine Pijetlović, ali nije precizirala da li će i kad početi izgradnja hotela, odnosno nadogradnja na već postojeći objekat, što podrazumijeva i rušenje nedovršenog dijela koji decenijama narušava izgled centra grada.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u martu ove godine je izjavio da su započeti razgovori sa predstavnicima kompanije Zepter o nedovršenom hotelu Palace na Trgu Krajine. Prema njegovim riječima definisani su i prvi koraci koji treba da se preduzmu kako bi rad na ovom objektu u što skorije vrijeme započeo.

Projekat rekonstrukcije i izgradnje hotela Palace predstavljen je 2007. godine, a prema informacijama iz 2012. godine nastavak su kočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko dvije parcele zemljišta na kojem se nalazi objekat.

Izgradnja hotelskog zdanja na osam spratova u samom centru Banjaluke ranije je procijenjena na oko 40 mil EUR. Projektom je predviđena adaptacija oko 20.000 metara kvadratnih prostora (sobe, poslovni prostori, kongresne sale, bazen i spa-centar).

Banjalučki Palace pripada lancu hotela Zepter Hotels kojim upravlja internacionalna kompanija Zepter. U svom sastavu ima šest hotela u Srbiji i Bosni i Hercegovini (Vrnjačka Banja, Beograd, Kozarska Dubica, Bajina Bašta, Perućac i Banjaluka).

(SB)