Magazin 19.05.2021.

Zbog velikog interesovanja publike koncert “Balkan Expressa” u dva termina

ČITANJE: 2 minute

Zbog velikog interesovanja publike koncert kultnog banjalučkog benda BALKAN EXPRESS UNPLUGGED biće održan u dva termina, 21. maj (petak) i 22. maj (subota) 2021. godine od 20.00 časova.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ove programske sadržaje je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

„Balkan Express“ čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlajsavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu u Banskom dvoru biće “Palladio String Quartet“, vokalni solisti Lidija Pajić, Biljana Braunović i Stojana Marjanović, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

“Prošli akustični koncert u Banskom dvoru bio je odličan, reakcije publike bile su nevjerovatne i bićemo prezadovoljni ako se to ponovi. Naravno, ovaj put želimo da budemo još bolji. Postavka instrumenata će biti ista kao i na prošlom koncertu. Opet su sa nama na sceni gudači, a ovaj put i tri bek vokala. Definitivno će aranžmanski naše autorske pjesme zvučati drugačije, pogotovo za nas koji smo sušta suprotnost od tog epiteta ‘unplugged’. Izazov je prearanžirati pjesme, a zadržati im kvalitet. Banski dvor nije naše prirodno okruženje i generalno akustika nije naše prirodno okruženje, ali u toliko više nam je to izazov”, rekli su iz “Balkan Expressa”.

Banjalučki bend “Balkan Express” osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova. Nastupali su po klubovima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Slovenija kao i u Italiji.

Godine 1998. godine izlazi prvi autorski album pod nazivom “Preporučeno” u izdanju ITMM Beograd. Album je sniman u studiju “Akademija” BG. Drugi album benda “Ša la la la la” izlazi 2007. godine u produkciji TREND BL.

Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti.

(E.M)