Magazin 11.09.2021.

Zdravko Čolić fotografijom podsjetio na “zlatni period Sarajeva”

ČITANJE: 2 minute

Legendarni pjevač Zdravko Čolić objavio je na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram zanimljivu fotografiju s kojom se vratio u prošlost i podsjetio brojne generacije na vrijeme mladosti i mnogi će reći “zlatni period” Sarajeva.

Kako stoji u opisu fotografije, Čolić se “vratio” u osamdesete godine 20. stoljeća gdje su se brojni pjevači, glumci, ali i sportisti, često družili u kafićima, kafanama i restoranima do ranih jutarnjih sati.

Ovaj put, arhivska fotografija prikazuje tipičnu atmosferu u Sarajevu osamdesetih godina, a dodatno je oplemenjuju likovi koji se pojavljuju na njoj.

“Osamdesetih godina u Sarajevu… Zdravko Čolić, Ogi Miljak (vlasnik kafića ‘Pikolo’ i Davorin Popović”, stoji u opisu fotografije.

Inače, poznato je kako su Davorin Popović i Zdravko Čolić od početka muzičke karijere bili gotovo pa nerazdvojni. Osim na brojnim nastupima, legendarni pjevači su često zajedno provodili i slobodno vrijeme u Sarajevu gdje su obično “punili baterije” za nove nastupe.

Čolić je više puta govorio o pokojnom Davorinu Popoviću te je istakao kako je popularni “Pimpek” imao nevjerovatan utjecaj na njegov život i karijeru, prenosi Klix.

Između ostalog, prije nekoliko godina, Čolić se prisjetio i dana kada je diplomirao i kada mu je Davorin Popović tom prilikom uručio i poklon.

“To je lijepa epizoda kad čovjek diplomira. Sjećam se, izlazim iz profesorovog kabineta, a u hodniku me čekaju prijatelji i svi manje više nose bombonjere, cvijeće, neki viski. Onda se pojavi Davorin Popović koji nosi veknu hljeba i kaže: ‘Evo, sad si svoj čovjek.’ U smislu, glas te uvijek može izdati, ali sad imaš papir koji će ti uvijek značiti da nešto u životu možeš raditi sam”, ispričao je Zdravko.

(A.M.)

Oznake: Zdravko Čolić