Svijet 14.03.2022.

Zelenski: Nastavljaju se pregovori sa Rusijom, čekam na sastanak sa Putinom

ČITANJE: 1 minuta

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je izjavio danas da će nastaviti pregovore sa Rusijom i da čeka sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zelenski je tokom noćnog obraćanja naciji rekao da njegova delegacija ima “jasan zadatak” da učini sve što može da obezbjedi sastanak dvojice predsjednika, prenosi agencija AP.

“Moraju razumiti da je to komplikovana priča, kao i težak, ali izuzetno neophodan put”, poručio je Zelenski, a prenosi ruska agencija TAS S.

On je naveo da se razgovori između dvije zemlje održavaju svakodnevno putem video-konferencije, i da su razgovori neophodni da bi se uspostavio prekid vatre i više humanitarnih koridora.

Prema njegovim riječima, postojeći koridori su tokom šest dana spasili više od 130.000 ljudi.

“Predstavnici ukrajinske i ruske delegacije moraju da se dogovore o sastanku između predsjednika dvije zemlje tokom njihovih predstojećih pregovora. Naš cilj je da u toku ove borbe i ovog teškog pregovaračkog procesa, Ukrajina dobije neophodan rezultat, koji je neophodan za sve nas, za mir i bezbjednost, i da imamo normalne i efikasne garancije”, poručio je Zelenski.

David Arahamija, član ukrajinske delegacije, izjavio je ranije da će jutros otpočeti nova runda pregovora između dvije delegacije, i da će ona biti u online formatu počev od 10:30 časova po lokalnom vremenu.

(N.S)