Magazin 02.11.2015.

Želite da smršate? Uradite to dok spavate!

ČITANJE: 2 minute
Mrska vam je i sama pomisao na dijetu? Od sada se više ne morate izgladnjivati uz pomoć ovih jednostavnih savjeta mršavite u toku noći.
Želite da smršate ali su vam dijete dugotrajne i dosadne? Postoji lakši i jednostavniji način da uspješno stignete do željene figure.

1. Popijte proteinski šejk prije spavanja

Dok vas svi okolo savjetuju da ne valja jesti prije spavanja najnovija istraživanja pokazuju da užina prije odlaska u krevet pomaže gubitku kilograma.

Studija sa Univerziteta na Floridi je došla do rezultata da su ljudi koji su pili proteinske šejkove sa 150 kalorija 30 do 60 minuta prije odlaska na spavanje imali brži metabolizam. Oni su imali i smanjen krvni pritisak i bolje metaboličke funkcije.

2. Zamračite sobu

Poznato vam je da korišćenje elektronskih naprava ili izlaganje svjetlosti u toku noći mogu uticati na vaš san. Čak i zamračeno svjetlo vam može pomoći da izgubite kilograme, pokazala su istraživanja Magazina za biološke promjene.

Ako spavate u svijetloj prostoriji, možete navući zavjese ili draperije na prozore. Prestanite da ležite uz upaljen televizor noću, i ugasite elekronski budilnik kako ne bi prostorija bila osvjetljena lampom iz sata.

3. Unaprijed planirajte

Uveče spremite zdrav ručak za sutra, pripremite torbu za teretanu, odštampajte podsjetnik za meditaciju ili nekoliko joga vježbi i zalijepite ga na ogledalo u kupatilu.

Zbog jutarnje pospanosti, teško ćete se sjetiti svih planiranih aktivnosti za taj dan, zato iskoristite veče i unaprijed isplanirajte svoju jutarnju rutinu.

4. Ohladite sobu

Studije časopisa Dijabetes su pokazale da su ispitanici koji su spavali u sobi čija je temperatura bila 19 stepeni Celzijusovih, duplo brže sagorijevali masti, u poređenju sa ostalim učesnicima istraživanja koji su spavali u prostorijama u kojima je bilo 24 stepena.

Ako planirate da u hladnijoj prostoriji imate seks, obratite pažnju na hladna stopala, jer istraživanja sprovedena u Holandiji pokazuju da žene teže doživljavaju orgazam kada su ometene ledenim nogama. Zato držite par čarapa pored sebe.

5. Podesite alarm

Osobe koje svakodnevno ustaju u isto vrijeme su manje podložne gojenju, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta Brigam Jang. Razlika u buđenju od samo dva sata ima veliki uticaj na razvoj srčanih tegoba i kancera.
Gubitak od samo jednoga sata sna može da utiče na glad i budi želju za nezdravim namirnicama, u krevet morate otići što ranije, kako bi ste se naspavali bar sedam sati prije nego što se oglasi alarm.

(Vesti-online.com)