Magazin 07.11.2015.

Žene se složile: Ove tri stvari nam ubjedljivo najviše smetaju u seksu

ČITANJE: 2 minute
Seks
Seks je strastveni trenutak u kojem treba da uživaju oba partnera. No, ponekad, u žarkoj želji da udovolje partnerki, muškarci pretjeraju ili pak podbace. U anketi sprovedenoj na uzorku od 100 žena pripadnice ljepšeg pola su otkrile 3 najčešće muške greške tokom seksa.

1. Ne sviđam mu se u potpunosti

Za razliku od žena koje mogu da vode ljubav i kada im se baš i nije do toga, a partner to neće nikada saznati, muškarci ne mogu da odglume uzbuđenje. Zbog toga je situacija u kojoj njegov ‘ponos’ nije u 100 postotnoj poziciji nerijetka.

No, ne brinite, to ne znači da mu više niste privlačne ili da vas ne želi. Uzroci polovične erekcije najčešće su vezani za stres, umor, strah ili pak nesigurnost.

2. Malo nežnije… tamo dole

U želji da zadovolje partnerku muškarci ponekad pretjeraju. S obzirom na to da muškarci predstavljaju fizički jači pol, ponekad njihova snaga ne ide u našu korist. Pregruba oralna igra vrlo je česta i većinom je žene ignorišu.

No grubi dodiri, ali i oštra brada mogu vrlo naglo da smanje, pa čak i ugase plamen strasti. Jedino rješenje ovog problema je komunikacija. Objasnite mu kako je ‘ono dole’ osjetljiva i nježna zona koja zahtjeva jednako nježne dodire i poljupce.

3. Malo je prebrz za mene

Više od 70 odsto žena se barem jednom našlo u situaciji da jendostavno nisu stigle da dođu do vrhunca. Iako je preuranjena ejakulacija medicinski problem, u većini slučajeva riječ je samo o efektu koji imate na svog partnera, što vam može i laskati.

No, ako se ovakva situacija ponavlja često, vrijeme je za promjene. Razgovarajte s partnerom ili upotrebite neke od tehnika koje pomažu. Deblji kondom ili masturbacija prije seksa samo su neke od tehnika koje vam mogu pomoći da dođete do toliko željenog vrhunca.

(B92)