Vijesti 06.04.2016.

Zimska turistička sezona nije ispunila očekivanja, nade se polažu u “Demofest” i “Beerfest”

ČITANJE: 1 minuta
jahorina

 Protekla zimska turistička sezona u Srpskoj bila problematična i nije ispunila očekivanja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ocijenio je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS.

“Nisu ispunjene planske projekcije Olimpijskog centra ‘Jahorina’ za proteklu turističku sezonu. Vlada Republike Srpske analizaraće situciju u ovom centru da bi naredna sezona bila uspješnija”, rekao je Gluhaković Srni.

On je najavio da bi u narednom periodu trebalo da bude razmatran i status Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Pokušaćemo u ovoj godini da riješimo sve obaveze da bismo mogli početi pregovore sa potencijalnim investitorima ili kupcima ovog centra”, dodao je Gluhaković.

Govoreći o banjskom turizmu, Gluhaković je ocijenio da su primjetni pozitivni pomaci, jer je za 25 odsto bilo više turista u ovoj, nego u 2014. godini.

“Posebno se ističe ‘Banja Vrućica’ koja je imala za 20 odsto više dolazaka stranih gostiju, nego prošle godine. Banjski turizam je naš značajan resurs u ukupnom razvoju turističke djelatnosti”, kaže Gluhaković.

On je napomenuo da su veliki potencijal i banje “Slatina” kod Laktaša, “Dvorovi” kod Bijeljine i višegradska “Vilina vlas”, koje bilježe veliki napredak.

Gluhaković smatra da Republika Srpska ima značajne kapacitete i u oblasti omladinskog turzma.

“Ove, kao i prošle godine, Ferijalni savez Republike Srpske ispunio je očekivanja, jer je organizovao različite manifestacije na Tjentišu. Imamo i značajne događaje u Banjaluci, među kojima su ‘Demofest’ i ‘Bir fest’, što će sigurno povećati broj stranih gostiju u Srpskoj”, zaključio je Gluhaković.

(Agencije)