Magazin 11.11.2016.

Zimzograd i Ljubačke doline glavni mamac za turiste

ČITANJE: 2 minute

Mnogi Banjalučani godišnji odmor, novogodišnje i božićne praznike provešće u svom gradu, a njima, kao i turistima koji dolaze u zimskom periodu, Banjaluka će i ove godine ponuditi zimske turističke radosti.

Kako istuču u Turističkoj organizaciji grada (TOBL), broj turističkih dolazaka je ravnomjerno raspoređen tokom cijele godine, ali je zimski period značajan upravo zbog godišnjih odmora, koje turisti žele provesti baš u gradu na Vrbasu.

Krevet više u smještajnim objektima traži se u periodu od 25. decembra do 1. januara. “Zimska ponuda zapravo uključuje ponudu koja traje tokom cijele godine, a to su standardne ture razgledanja grada, te posjete atraktivnim turističkim lokacijama i izletištima na području grada, kao što su Krupa na Vrbasu i etno-selo Ljubačke doline”, rekao je Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u TOBL.

Dodao je da su u ponudi i animacije u etno-turizmu, koje takođe živi tokom cijele godine, a koje se odnose na prikaz tradicionalnog običaja kako se slavi krsna slava.

“Turisti se tako upoznaju s kulturnim nasljeđem naših prostora”, kaže on. Zimsku čaroliju u Banjaluci i ove godine će upotpuniti četvrti “Zimzograd”, koji polako postaje tradicionalan. “Zimograd” će otvoriti vrata 7. decembra.

Kako navode organizatori, i ove godine ponudiće raznovrstan muzički program, a mališani će smijehom uz njima prilagođen program moći ispuniti zimsku bajku koja se priprema. Pored toga što će u ugostiteljskim objektima biti organizovan doček, Međunarodna i Pravoslavna nova godina biće proslavljene i na Trgu Krajine.

“Već smo prikupili dvadesetak ponuda za nastup raznih izvođača na Trgu Krajine, ali o tome moramo odlučivati u saradnji s gradom, nakon čega će biti poznato ko će nastupiti”, rekao je Milorad Petrić, direktor Kulturnog centra Banski dvor.

Takođe, i kulturne institucije, koje tokom cijele godine nude raznovrsne repertoare, ponudiće bogat sadržaj, kako za starije, tako i mlađe posjetioce.

(nezavisne.com)