Politika 02.09.2020.

Zoran Talić: Nakon rebalnsa budžeta nastavljamo sa kapitalnim projektima u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su dnevni red današnje sjednice na kojem je rebalans budžeta grada za ovu godinu u iznosu od 155,9 miliona KM, kao i paket mjera pomoći građanima.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, rekao je da je rebalans budžeta jedna od najbitnijih tačaka u ovoj godini jer je zabilježen znatan pad privrednih aktivnosti i javnih prihoda, što je zahtijevalo restrukturisanje gradskih finansija, ističući da je neophodno jedinstvo svih u vezi sa daljim konceptom razvoja grada – od političkih subjekata preko institucija do nevladinog sektora i gradjana.

“Naše opredjeljenje u Gradskoj upravi, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, jeste da ne zaustavljamo kapitalne investicije i projekte u Banjaluci, te da se nastave investicioni ciklusi u gradu”, rekao je Talić.

On je ukazao da će se na taj način završiti planirani kapitalni projekti u gradu, ali i očuvati prijeko potrebna radna mjesta svih koji su angažovani u tom procesu.

Komentarišući odluku da li je ovo posljednja sjednica Gradskog parlameta u ovom sazivu zbog lokalnih izbora, Talić pojašnjava da je ostavljen prostor za još jednu sjednicu zbog odgadjanja izbora za 15. novembar.

“Prema izbornom zakonu BiH zvanični rezultati izbora se objavljuju mjesec dana nakon održavanja izbora – dakle 15. decembra. Dok se konstituiše vlast, to može potrajati i do kraja decembra što potencijalno može dovesti sve lokalne zajednicama u BiH odnosno Republici Srpskoj u situaciju da nemaju usvojen budžet. Zbog toga, razgovarali smo da odmah poslije lokalnih izbora sazovemo još jednu sjednicu Skupštine grada gdje bi donijeli odluku o privremenom finansiranju kako bi osigurali stabilne finansije za grad Banjaluku”, rekao je Talić.

Komentarišući rad Gradskog parlametna u prethodnom periodu, on dodaje da je mnogo kvalitetnih projekata pokrenuto i uradjeno u ovom mandatu.

“Imali smo zaista kvalitetnu dinmiku rada u Skupštini koju je nametnuo i sam gradonačelnik Igor Radojičić i gradska uprava. Imali smo i zaista kvalitetne rasprave i od strane pozicije i opoizicije. Naravno, nekada se nismo našli na zajedničkim stavovima, ali sigurno da smo donosili kvalitetne odluke koje su bile u pravcu razvoja našega grada”, zaključio je Talić.

(banjaluka.net)

Oznake: Zoran Talić