Politika 06.09.2020.

Zoran Talić ugostio zvaničnu delegaciju Beograda u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić ugostio je danas Gorana Vesića zamjenika gradonačelnika Beograda i Nikolu Nikodijevića predsjednik Skupštine grada Beograda.

Zvaničnici dva bratska grada vrijeme su iskoristili da se dotaknu lokalnih i regionalnih političkih i ekonomskih tema.

,,Imamo odličnu saradnju sa Beogradom i treba iskoristiti svaku priliku da dodatno zbližavamo Srbiju i Republiku Srpsku te da gradimo još bolje odnose između Srba sa obe strane Drine. Time učvršćujemo temelje za još bolju saradnju i bolju budućnost našeg regiona” poručio je Talić.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da Beograd sa Banjalukom već sarađuje u mnogim oblastima te da tu dobru saradnju samo treba nastaviti i nadograđivati.

,,Mi ovde dolazimo među prijatelje, to su dva srpska grada. Sutra ćemo predložiti i neke čvršće oblike saradnje a mi sarađujemo u mnogim oblastima koje mogu da privuku brojne investicije te tako treba da se nastavi i u budućnosti. Ovakve posjete sigurno ne smatram protokolom, ovo je za nas prijateljstvo tako da ćemo nastaviti da sarađujemo još više na zadovoljstvo građana i Beograda i Banjaluke” rekao je Vesić.

Predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević dodaje da je Banjaluka uvijek bila dobar domaćin i partner za saradnju.

,,Mi kao grad Beograd imamo intenzivnu saradnju sa gradom Banjalukom posljednjih godina na obostrano zadovoljstvo. Učestvujemo u realizaciji mnogobrojnih projekata koje se tiču i Beograda i grada Banjaluke i mi svaki put kada dođemo ovde osjećamo se kao da smo kod kuće a ne u gostima” rekao je Nikodijević.

(Banjaluka.net)

Oznake: Zoran Talić