Biznis 24.07.2020.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Srbija i Srpska će odmah tražiti najbolju lokaciju za aerodrom u Trebinju

ČITANJE: 1 minuta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je tokom posjete Banjaluci bilo riječi o infrastrukturnim projektima, među kojima i izgradnji manjeg aerodroma za koji će se već od sljedeće sedmice tražiti pogodna lokacija.

– Već u ponedeljak će se delegacije Srbije i Republike Srpske sastati i razgovarati o tome i tražićemo najbolju lokaciju za aerodrom, a sve s ciljem da se što bolje povezujemo u region – rekla je Mihajlovićeva novinarima u Kruševcu.

Ona je navela da je na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović razgovarano i o auto-putu i dionici Sremska Rača-Kuzmin, prenosi Srpskainfo.

Mihajlovićeva je istakla da povezivanje nije samo u interesu Srbije, već cijelog regiona, dodajući da su veze Srbije i Republike Srpske neraskidive i da se Srbija trudi da pomogne, podrži i bude uvijek i svuda uz svoj narod, prenijeli su beogradski mediji.

Ona je danas obišla radove na izgradnji Moravskog koridora, na dionici Pojate-Kruševac, te tom prilikom istakla da će ova dionica, duga 27,8 kilometara, biti završena do kraja sljedeće godine.

– Govorimo o najgrandioznijem projektu u Srbiji jer nije riječ samo o auto-putu, već o najmodernijoj digitalnoj saobraćajnici i regulaciji reke, dakle tri projekta u jednom – navela je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da nema ničeg važnijeg od dobre infrastrukture i povezivanja regiona.

(SB/banjaluka.net)