Biznis 26.01.2024.

Zvaničnici Srpske u Njemačkoj dogovarali ulaganja

ČITANJE: 1 minuta

U prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj danas je održan sastanak privrednika, asocijacija i klubova sa šefom Predstavništva Mićom Ćetkovićem i zvaničnicima iz Republike Srpske u vezi mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku i saradnje sa našim privrednicima i asocijacijama kao i klubovima.

Na sastanku je razgovarano o predstojećem “Sajmu vina i hrane” koji će biti održan u aprilu u Štutgartu kako bi proizvođači vina iz Republike Srpske uzeli učešće na sajmu i predstavili svoje proizvode, a isto tako i proširili tržište.

Bilo je riječi i o drugoj konferenciji “Dani privrede Republike Srpske” koju u junu organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Njemačkoj, s ciljem da podstakne privredne aktivnosti i privuče strane investitore.

Sastanku su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, kao i narodni poslanik i direktor UKC- Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić, prenosi Glas Srpske.