Magazin 30.11.2015.

Zvijer iz Dubaija: Ferari s Bliskog istoka!

ČITANJE: 1 minuta
ferari
Libanska fabrika saopštila da maksimalna brzina premašuje 400 km/h, a očekuje se da će koštati 1,5 miliona evra

Ferari sa istoka ponovo je pokazao šta može. Libanski „W motors“ sa sjedištem u Dubaiju, poslije ultimativnog dvosjeda „likan hipersport“, predstavio je potpuno novi model „fenir supersport“ (Fenyr SuperSport).

Čistokrvni sportista, koji po performansama bez problema može da parira top-proizvođačima kao što su „Ferari“, „Lamborgini“ ili „Bugati“, urađen je u saradnji s kompanijama „Magna stejer“ i RUF. Za pogon je odabran upravo RUF motor od četiri litra, koji potpomognut turbo-punjačima oslobađa najmanje 900 „konja“ i moćnih 1.200 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

ferari2

S obzirom na arhitekturu ovog vozila, koja podrazumijeva apsolutnu podređenost aerodinamici i vrhunskim performansama, ne čudi ubrzanje koje od 0 do 100 km/h iznosi svega oko 2,7 sekundi, dok maksimalna brzina premašuje 400 km/h. Tome, naravno, doprinosi i značajna upotreba ugljeničnih vlakana od kojih je napravljena karoserija, kao i aluminijuma za šasiju, pa je i težina svedena na minimum.

Zasad nije poznata cijena ovog egzotičnog supersportskog automobila, ali će sasvim sigurno biti vrtoglava imajući u vidu da je za „likan hipersport“ trebalo izdvojiti 3,4 miliona dolara.

Istina, taj model je bio „opremljen“ zlatom, platinom i dijamantima, a najavljeno je da će „fenir supersport“ biti lišen takvih dodataka. Uostalom, planirano je da bude proizvedeno svega 25 primjeraka.

(Kurir)