Borac: O rješavanju dugova i TV pravima

fk borac banjaluka

Članovi uprave banjalučkog Borca Darko Milunović i Vedran Pušić predstavili su javnosti nove informacije o rješavanju dugovanja “Velikana iz Platonove” i o problemima vezanim za TV prava.

Na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci, osim promovisanja novog-starog sponzora kompanije m:tel i najave derbi utakmice četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara, govorilo se i o ekonomskih pitanjima.

Član Upravnog odbora Borca Darko Milunovićsaopštio je planove o izmirenju dugovanja prema povjeriocima i naglasio da će svi, osim prema Poreskoj upravi, biti izmireni do kraja tekuće godine.

“Želimo do ulaska u 2018. godinu riješimo dugovanja prema Školi fudbala ‘Džaja’ koja nam je jedan od prioriteta, te prema bivšim igračima, trenerima, Radnoj zajednici, dobavljačima… Planiramo da podignemo kredit u jednoj od komercijalnih banaka na period od pet godina, a klub i grad Banjaluka bi bili garanti isplate. U tom periodu, Borac bi se odrekao svih potraživanja od grada. Još pregovaramo, ali vjerujem da će poslije godišnjih odmora, stvari pozitivno riješiti”, rekao je Milunović okupljenim novinarima.

Otkrio je i precizan iznos koliko banjalučki klub mjesečno izdava na plate fudbalera.

“Imamo 25 igrača u pogonu i za plate izdvojimo 17.000 evra. Plate nisu visoke, možda smo osmi ili deveti u PL BiH, ali su redovne i mogu da naglasim da su naši igrači dobili nedavno julski lični dohodak”, dodao je između ostalog član UO FK Borac.

Njegov kolega Vedran Pušić, koji je u Borcu zadužen za finansije i marketing, govorio je o novim informacijama vezanim za prodaju TV prava.

“Član Upravnog odbora Vico Zeljković i direktor Dejan Lukendić su prije nekoliko dana razgovarali sa predstavnicima FS BiH u Sarajevu i dobili uvjeravanja da će se pitanje TV prava riješiti pozitivno do petog kola kada Borac dočekuje Vitez (20. avgusta)”, izjavio je Pušić i dodao da je u razgovoru sa čelnicima Željezničara saznao i da ni Željo, ali ni Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo nisu dali saglasnost o prodaji TV prava.

Prema njegovim riječima, uskoro će u saradnji sa kompanijom “Coca-cola” biti u prodaju puštena i voda “Olimpija” sa grbom banjalučkog kluba.

“Osim toga, radimo i na popularizaciji kluba kod što većeg broja navijača u regiji, pa su tako naši gosti na prethodnoj utakmici bili polaznici fudbalske akademije Vrbas iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Već je dogovoreno da na meču sa Vitezom ugostimo najmlađe članove prnjavorskog Ljubića, Kozare iz Gradiške ali i Škole fudbala Spartak iz Banjaluke”, zaključio je on.

(Mondo)

Domaće je bolje i kvalitetnije?

Svjetski dan hrane bio je još jedan povod da se govori o domaćim proizvodima. A čini se kako je interesovanje upravo za domaće proizvode u Banjaluci sve veće. Ipak, ima prostora da se ovi proizvodi unaprijede ali i da stanovništvo postane svjesno da je domaće bolje i kvalitetnije, ističu oni koji su posjetili promociju domaćih

(VIDEO) Magija pečenog kestena

Da suša i visoke temperature, koje smo imali proteklog ljeta nisu uticale na plodove kestena, najbolje znaju Banjalučani. I ove godine, u jesenjim večerima uživaju u mirisu pečenog kestena.

Aleje i vile ogledalo Banjaluke

Drvoredi, zelene površine i objekti iz austrougarskog perioda krase dijelove ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Mladena Stojanovića i to je razlog zbog kojeg su te dvije ulice proglašene nacionalnim spomenicima.

Tropic podržao rad javne kuhinje donacijom namirnica

Danas se u svijetu obilježava Dan hrane – dan posvećen podizanju svijesti o problemu današnjice – manjku hrane i broju gladnih u svijetu. Javna kuhinja Crvenog krsta grada Banja Luka od ponedjeljka do subote obezbjeđuje obroke za 435 korisnika koji nisu u mogućnosti da svakodnevno na trpezu posluže obrok svojim porodicama. U cilju pomoći rada