Borac: O rješavanju dugova i TV pravima

fk borac banjaluka

Članovi uprave banjalučkog Borca Darko Milunović i Vedran Pušić predstavili su javnosti nove informacije o rješavanju dugovanja “Velikana iz Platonove” i o problemima vezanim za TV prava.

Na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci, osim promovisanja novog-starog sponzora kompanije m:tel i najave derbi utakmice četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara, govorilo se i o ekonomskih pitanjima.

Član Upravnog odbora Borca Darko Milunovićsaopštio je planove o izmirenju dugovanja prema povjeriocima i naglasio da će svi, osim prema Poreskoj upravi, biti izmireni do kraja tekuće godine.

“Želimo do ulaska u 2018. godinu riješimo dugovanja prema Školi fudbala ‘Džaja’ koja nam je jedan od prioriteta, te prema bivšim igračima, trenerima, Radnoj zajednici, dobavljačima… Planiramo da podignemo kredit u jednoj od komercijalnih banaka na period od pet godina, a klub i grad Banjaluka bi bili garanti isplate. U tom periodu, Borac bi se odrekao svih potraživanja od grada. Još pregovaramo, ali vjerujem da će poslije godišnjih odmora, stvari pozitivno riješiti”, rekao je Milunović okupljenim novinarima.

Otkrio je i precizan iznos koliko banjalučki klub mjesečno izdava na plate fudbalera.

“Imamo 25 igrača u pogonu i za plate izdvojimo 17.000 evra. Plate nisu visoke, možda smo osmi ili deveti u PL BiH, ali su redovne i mogu da naglasim da su naši igrači dobili nedavno julski lični dohodak”, dodao je između ostalog član UO FK Borac.

Njegov kolega Vedran Pušić, koji je u Borcu zadužen za finansije i marketing, govorio je o novim informacijama vezanim za prodaju TV prava.

“Član Upravnog odbora Vico Zeljković i direktor Dejan Lukendić su prije nekoliko dana razgovarali sa predstavnicima FS BiH u Sarajevu i dobili uvjeravanja da će se pitanje TV prava riješiti pozitivno do petog kola kada Borac dočekuje Vitez (20. avgusta)”, izjavio je Pušić i dodao da je u razgovoru sa čelnicima Željezničara saznao i da ni Željo, ali ni Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo nisu dali saglasnost o prodaji TV prava.

Prema njegovim riječima, uskoro će u saradnji sa kompanijom “Coca-cola” biti u prodaju puštena i voda “Olimpija” sa grbom banjalučkog kluba.

“Osim toga, radimo i na popularizaciji kluba kod što većeg broja navijača u regiji, pa su tako naši gosti na prethodnoj utakmici bili polaznici fudbalske akademije Vrbas iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Već je dogovoreno da na meču sa Vitezom ugostimo najmlađe članove prnjavorskog Ljubića, Kozare iz Gradiške ali i Škole fudbala Spartak iz Banjaluke”, zaključio je on.

(Mondo)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.