Branko Kovačević, predsjednik FK Borac: Ne bježimo od dugova, ali niko nema čarobni štapić

branko kovacevic igor radojicic

Ne bježimo od dugova, ali niko nema čarobni štapić da ih jednim potezom može riješiti – kaže prvi čovjek banjalučkog Borca.

Ekipi Borca rezultatski sve ide po planu i povratak u Premijer ligu ne bi smio da dođe pod znak pitanja. S druge strane finansijsko stanje u klubu je daleko od idealnog, a nove tužbe i presude stižu gotovo svakodnevno. Uprkos tome u Borcu su okrenuti sutrašnjici, a predsjednik Branko Kovačević smatra da klub može opstati samo uz  maksimalna odricanja svih u Borcu.

– Nemamo prava da od grada ili bilo koga drugog tražimo novac za funkcionisanje kluba, takav sistem ne može da donese bolju budućnost. Ljudi koji imaju novac bježe od ulaganja u sport, jer im na sve probleme koje imaju u svojim poslovima ne treba još jedan. Međutim, Borac treba svima nama. Kada sam preuzimao ulogu predsjednika znao sam s kojim problemima ćemo se susretati, da će igrači tražiti novac, da će zaposleni pitati za svoje pare i dugove. Od dugova ne bježimo, ali je nemoguće odmah i svima isplatiti cjelokupna potraživanja. Imali smo dilemu da li da isplaćujemo radnike ili da im od tog novca stvaramo uslove za budući rad. Opredelili smo se za ovo drugo, doživljavali smo zbog toga napade, ali s tim moramo da se nosimo. Rješavaćemo sve dugove postepeno, biće nam potrebno i razumijevanje povjerilaca, a ja sam optimista i očekujem da u Premijer ligi Borčev stadion bude pun, da kluba, grad i navijači opet budu jedno – rekao je Kovačević.

Prvi čovjek kluba iz Platonove ulice tvrdi da je sport u sliaznoj putanji zbog činjenice da je oslonjen na privredu i gradske budžete koji su prazni.

-Svaki klub, a tu je i Borac, mora sam sebi da pravi uslove za nesmetano funkcionisanje, da zarađuje od prodaje igrača, od poslovnih prostora i marketinga. Možda će zvučati nerealno da se po povratku u Premijer ligu BiH borimo za sam vrh tabele, ali grad poput Banjaluke i klub poput Borca se ne smiju zadovoljavati prosjekom i borbom za opstanak. Svi jedva čekamo zakone koji bi omogućili privatizaciju klubova i olakšali ulaganje u njih, a do tada moramo da se snalazimo na druge načine – smatra Kovačević.

Šavija: Ne treba nam tuđa nervoza

Predsjednik Slavije Zdravko Šavija kaže da ga je iznenadila izjava potpredsednika Borca Vice Zeljkovića povodom duga Banjalučana za Miloša Đorđevića, koji je zius iz Slavije prešao u redove lidera prvoligaškog karavana.

-Ne razumem izjavu gospodina Zeljkovića da zbog loših rezultata tražimo novac za Đorđevića i da smo nervozni jer smo u ligi za opstanak. Tražili bi pare koje su nam dužni i da smo prvi na tabeli. Poreska dugovanja Slavije iznose 227.000 konvertibilnih maraka, a Borčeva oko 14.000.000 miliona, pa vidite ko tu treba da bude nervozan. Nama ne treba bilo čija nervoza, jer imamo svojih problema koje smo sami sebi prouzrokovali i na nama je da ih rješavamo – rekao je Šavija.

(EuroBlic)

Banjalučki Borac na korak do titule

Sedam kola prije kraja sezone, Banjalučani imaju ogromnih 15 bodova prednosti ispred najbližeg pratioca, Podrinja iz Janje. Banjalučki Borac sinoćnjim trijumfom protiv Drine iz Zvornika 1:0, stekao je ogromnih 15 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i na pragu je plasmana, odnosno povratka u Premijer ligu BiH. Tim Vuleta Trivunovića na Gradskom stadionu slavio je

Banjaluka: devet godina zaredom kiša za 1. maj

Od 2000. godine do danas tokom čak devet godina za 1.maj u Banjaluci je padala kiša. U Hidrometeorološkom zavodu RS su zabilježili da je kišno vrijeme za prvomajske praznike u najvećem gradu RS bilo u posljednje tri godine, a 2016. je bilo i hladno. To je bio i najhladniji 1. maj od 2000. godine. Međutim,

Sutra privremena obustava saobraćaja u centru Banjaluke radi protestne šetnje

Banjaluka – U Banjaluci će sutra biti na snazi privremena obustava saobraćaja zbog mirne protestne šetnje koju je najavio Savez sindikata Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave /PU/ Banjaluka. Privremena obustava saobraćaja biće na snazi na dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

Dodik: RS bi mogla pokušati da ospori dijelove ugovora s ‘Arselor Mitalom’

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bi Srpska mogla pokušati da pred sudom ospori dijelove ugovora potpisane sa “Arselor Mitalom” 2004. godine, jer je on potpuno nepovoljan za Republiku, ukoliko ta kompanija pokrene arbitražni spor zbog prodaje državnog kapitala u Rudniku željezne rude (RŽR) “Ljubija”. Dodik je rekao da Republika Srpska

Dodik: Pravosuđe BiH u funkciji stereotipa, a ne pravde

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra nedopustivim ignorantsko ponašanje federalnih i kantonalnih vlasti u Sarajevu prema stradanju pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici početkom maja 1992. godine, naglasivši da je još poraznija činjenica da ovaj podmukli zločin nikada nije dobio sudski epilog, a porodice žrtava bar moralnu satisfakciju. “To naravno govori o Bosni. Dobrovoljačka

Mercedes udario u kamion i otkinuo mu točak

BANJALUKA – Na starom putu Banjaluka – Gradiška dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko vozilo mercedes i kamion. Nezgoda se, kako nezvanično saznajemo, dogodila oko 11 časova kada je putničko vozilo udarilo u kamion koji je šlepalo drugo teretno vozilo. Tom prilikom, od siline udara, sa kamiona je otpao točak. Nezvanično, u

Radionica za programere biće održana u junu

Socijalno-edukativni centar SEC počeo je sa upisom, polaznika na radionicu namijenjenu zaposlenima u IT sektoru, koja će biti održana 3. juna u 10 časova. “Biće razgovora o motivaciji, zadržavanju radnika u firmi kao i povećanju produktivnosti” – saopštili su iz SEC-a. (Unoradiobl.com)