I ove školske godine sportska takmičenja banjalučkih učenika

Prva sjednica Organizacionog odbora liga takmičenja grada Banje Luke u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, održana je juče u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS. 

Na sjednici su dogovoreni termini početka takmičenja, plan finansiranja i uputstvo o organizovanju liga takmičenja koje će biti organizovano u košarci, odbojci, rukometu, malom fudbalu, a od ove godine i u šahu.

U liga takmičenje uključene su sve osnovne i srednje škole sa teritorije grada i na ovaj način im se omogućuje nastavak takmičenja na regionalnom takmičenju u okviru Malih olimpijskih igara RS.

Liga takmičenje banjalučkih škola zajednički organizuju Grad Banja Luka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

 

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.