Na ulicama Beča navijači iz Banjaluke

Atmosfera na ulicama Beča uoči utakmice Srbije i domaće reprezentacije je, uprkos kiši, puna pozitivnog raspoloženja među srpskim navijačima.

Kako javljaju srpski mediji, navijači se uveliko okupljaju na Švedenplacu odakle će oko 18 časova krenuti prema stadionu “Ernst Hapel”. Okupljanje navijača prati i veliki broj austrijskih policajaca.

Grupa Banjalučana je razvukla srpsku zastavu od 27 metara, a šajkače i trobojke su tokom popodneva bile dio kolorita bečkih ulica. Na Švedenplacu je trenutno oko 1.000 navijača, najviše ih je iz Republike Srpske, ali ih ima i iz Bazela, a srpski navijači su optimistični i očekuju pobjedu Srbije.

Srbija i Austrija igraju, za Srbiju vjerovatno odlučujući meč kvalifikacija za Munidijal u Rusije naredne godine.

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obilježjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slaboljuba Muslina da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Pomaže Bog, Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobijediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši Orlovi ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obilježja nego isključivo obilježja Srbije”, navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dalje se dodaje “I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija”.

Na stadionu “Ernst Hapel” očekuje se oko 20.000 srpskih navijača iz Srbije, Austrije, ali i okolnih evropskih zemalja. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika.

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona “Ernst Hapel”.

(ATV)

Ivanić otpušten sa bolničkog liječenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić otpušten je danas sa bolničkog liječenja iz Univerziteskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Stižu li nam orkani i tornada?

Scene kuća koje se pred snažnim naletima vjetra ruše kao kula od karata, iščupana stabla, polupane automobile i potpuni kolaps u gradovima, do sada smo uglavnom gledali samo u filmovima.

Selak nakon skupa GO SP-a u Banjaluci: Pokazali smo jedinstvo

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka je u godini koju je obilježio niz turbulencija u Skupštini grada pokazao jedinstvo, a njegovi članovi opredijeljenost ka ovoj partiji, jer u ovom klubu odbornika nije bilo nikakvih promjena i nije bilo prelazaka u druge partije.

(VIDEO) Dom “Rada Vranješevć” u susret Nikoljdanu

Dan Svetog Nikole, za mališane u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješevć”, veoma je značajan. Osim poklona kojima se raduju, zajedno sa zaposlenima u Domu proslavljaju ovaj dan kao slavu ustanove.