Na ulicama Beča navijači iz Banjaluke

Atmosfera na ulicama Beča uoči utakmice Srbije i domaće reprezentacije je, uprkos kiši, puna pozitivnog raspoloženja među srpskim navijačima.

Kako javljaju srpski mediji, navijači se uveliko okupljaju na Švedenplacu odakle će oko 18 časova krenuti prema stadionu “Ernst Hapel”. Okupljanje navijača prati i veliki broj austrijskih policajaca.

Grupa Banjalučana je razvukla srpsku zastavu od 27 metara, a šajkače i trobojke su tokom popodneva bile dio kolorita bečkih ulica. Na Švedenplacu je trenutno oko 1.000 navijača, najviše ih je iz Republike Srpske, ali ih ima i iz Bazela, a srpski navijači su optimistični i očekuju pobjedu Srbije.

Srbija i Austrija igraju, za Srbiju vjerovatno odlučujući meč kvalifikacija za Munidijal u Rusije naredne godine.

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obilježjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slaboljuba Muslina da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Pomaže Bog, Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobijediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši Orlovi ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obilježja nego isključivo obilježja Srbije”, navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dalje se dodaje “I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija”.

Na stadionu “Ernst Hapel” očekuje se oko 20.000 srpskih navijača iz Srbije, Austrije, ali i okolnih evropskih zemalja. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika.

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona “Ernst Hapel”.

(ATV)

Grijanje na sječku drastično manje zagađuje

Nakon što su 2014. godine uvedene prve kotlovnice na biomasu, urađeno je poređenje s emisijom zagađenja kada je riječ o mazutu i biomasi (drvna sječka), koje je pokazalo da je zagađenje minimalno i drastično manje od onog koje je prouzrokovao mazut.

Pohodom čuvaju sjećanje na Milku Dejanović

Memorijalni pohod “Dejanović Milka 2018” biće održan u subotu na srednje zahtjevnoj stazi u dužini od 15 kilometara, od Šnjegotine Donje do planinarskog doma Krk.