Na ulicama Beča navijači iz Banjaluke

Atmosfera na ulicama Beča uoči utakmice Srbije i domaće reprezentacije je, uprkos kiši, puna pozitivnog raspoloženja među srpskim navijačima.

Kako javljaju srpski mediji, navijači se uveliko okupljaju na Švedenplacu odakle će oko 18 časova krenuti prema stadionu “Ernst Hapel”. Okupljanje navijača prati i veliki broj austrijskih policajaca.

Grupa Banjalučana je razvukla srpsku zastavu od 27 metara, a šajkače i trobojke su tokom popodneva bile dio kolorita bečkih ulica. Na Švedenplacu je trenutno oko 1.000 navijača, najviše ih je iz Republike Srpske, ali ih ima i iz Bazela, a srpski navijači su optimistični i očekuju pobjedu Srbije.

Srbija i Austrija igraju, za Srbiju vjerovatno odlučujući meč kvalifikacija za Munidijal u Rusije naredne godine.

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obilježjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slaboljuba Muslina da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Pomaže Bog, Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobijediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši Orlovi ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obilježja nego isključivo obilježja Srbije”, navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dalje se dodaje “I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija”.

Na stadionu “Ernst Hapel” očekuje se oko 20.000 srpskih navijača iz Srbije, Austrije, ali i okolnih evropskih zemalja. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika.

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona “Ernst Hapel”.

(ATV)

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi.

Dujaković o BL animaciji: Desiće se velike stvari

Deseti Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2017” održaće se od 23. do 28. oktobra u Dječijem pozorištu RS, što je odlična prilika da o banjalučkoj kulturi i filmu popričamo sa direktorom ovog festivala Goranom Dujakovićem…

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je