Udruženje štiti rukometne klubove

Udruženje muških rukometnih klubova Premijerlige BiH biće formirano sa ciljem da rukovodi takmičenjem i da zaštiti interese klubova.

Direktor Borca, Vladimir Branković, kaže da će Udruženje, čije su osnivanje inicirali i jednoglasno podržali klubovi, uvažiti sve sugestije kako bi takmičenje bilo što kvalitetnije.

– Najbitnije je da ne radimo ništa što se kosi sa aktivnostima Rukometnog saveza BiH. Naprotiv, želimo da pomognemo i da na što bolji način organizujemo takmičenje u Premijer ligi. Ideja je da se samo takmičenje i servisiranje takmičenja unaprijedi, a sve u skladu sa potrebama i zahtjevima klubova. Kotizacije za takmičenje klubovi će plaćati udruženju, koje će članarinu u iznosu dogovorenim sa RS BiH plaćati savezu – objasnio je Branković.

Klubovi trenutno plaćaju kotizaciju u iznosu od 4.500 KM. Udruženje će na prijedlog Izvršnog odbora, na prvoj Skupštini biti uvršteno i u Statut RS BiH.

(EuroBlic)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.