Udruženje štiti rukometne klubove

Udruženje muških rukometnih klubova Premijerlige BiH biće formirano sa ciljem da rukovodi takmičenjem i da zaštiti interese klubova.

Direktor Borca, Vladimir Branković, kaže da će Udruženje, čije su osnivanje inicirali i jednoglasno podržali klubovi, uvažiti sve sugestije kako bi takmičenje bilo što kvalitetnije.

– Najbitnije je da ne radimo ništa što se kosi sa aktivnostima Rukometnog saveza BiH. Naprotiv, želimo da pomognemo i da na što bolji način organizujemo takmičenje u Premijer ligi. Ideja je da se samo takmičenje i servisiranje takmičenja unaprijedi, a sve u skladu sa potrebama i zahtjevima klubova. Kotizacije za takmičenje klubovi će plaćati udruženju, koje će članarinu u iznosu dogovorenim sa RS BiH plaćati savezu – objasnio je Branković.

Klubovi trenutno plaćaju kotizaciju u iznosu od 4.500 KM. Udruženje će na prijedlog Izvršnog odbora, na prvoj Skupštini biti uvršteno i u Statut RS BiH.

(EuroBlic)

Otvoren obnovljeni društveni dom u Dragočaju

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je danas obnovljeni društveni dom u mjesnoj zajednici Dragočaj. On je rekao da su, obnovom društvenog doma u Dragočaju, građani dobili prostor u kojem mogu da održavaju svečanosti, sastanke i druge aktivnosti od značaja za društveni život.

Skijama se spustio niz Banj brdo

“Winter is coming”, rekli bi u kultnoj seriji Igra prijestola, a šta je rekao banjalučki kajakaš Darko Savić kada je jutros vidio Banjaluku pokrivenu snijegom ne znamo, ali znamo da mu je na um pala zanimljiva ideja.