Magazin 26.03.2016.

3 najčešća muška izgovora za raskid

ČITANJE: 1 minuta
RASKID
Kada je riječ o raskidu, momci uglavnom izbjegavaju direktan razgovor i traže razne izgovore kako ne bi povrijedili partnerku, ali i kako bi izbjegli dramu oko raskida, piše sajt Cosmopolitan.

Jedno britansko istraživanje koje je uključilo slobodne muškarce iznad 35 godina starosti otkrilo je njihove najčešće izgovore za prekid veze (a koji su bili potpuno besmisleni)…

1. Problem je u meni, ti si savršena:

Izgovor ti si super, ali ja te nisam vrijedan je lažan izgovor, pomoću kog je čak 24 odsto muškaraca okončalo vezu. Naravno, muškarci su ubešeni da će olakšati raskid ukoliko partnerku pohvale i okrive sebe za sve što se dešavalo!

2. Zaslužuješ bolje od onog što ja mogu da ti pružim:

Kako bi iz veze izašli čistog obraza, muškarci su spremni sebe da stave u poziciju žrtve, pa će tako kao izgovor za raskid često istaći da oni partnerki ne mogu da pruže onoliko koliko zaista zaslužuje. Ovo je kao što primjećujete skoro isti kao i prethodni izgovor samo izrečen na drugi način! 32 odsto muškaraca bira da na ovaj način prekine vezu.

3. Nisam spreman za vezu:

Ukoliko ste mjesece proveli u razmjeni najintimnijih trenutaka, ovakva izjava je naravno čista laž. Muškarci ovim izgovorom samo potvrđuju svoju neozbiljnost i nespremnost da se vežu, a stručnjaci savjetuju da je veza sa takvim čovjekom čisto gubljenje vremena. Vaš odnos je njemu najvjerovatnije bio samo zabava, a izgovor o nespremnosti za vezu iskoristilo je čak 44 odsto muškaraca.

(NN)