Magazin 22.03.2016.

Da li biste prihvatili ponudu Alisa Kupera? 365 dana za 365.000 dolara uz nekoliko uslova…

ČITANJE: 1 minuta
alis kuper
Na zvaničnom “Fejsbuk” profilu slavnog rokera Alisa Kupera nedavno je postavljena fotografija šumske brvnare i ateljea poznatog slikara Bore Jankovića u ekološkoj zoni Zelenkovac kod Mrkonjić Grada, gdje nudi 365.000 dolara onima koji uspiju da godinu izdrže u brvnari, bez telefona, interneta, TV-a, radija i kontakta sa ljudima.

Taj status “zapalio” je “Fejsbuk” i postigao enormnu čitanost – zabilježeno je 28.000 komentara, 52.000 šerova i više od 100.000 lajkova.

https://www.facebook.com/AliceCooper/posts/10154423834805400:0

– Fotografiju je napravio jedan naš gost iz Francuske, koji se oduševio Zelenkovcem, a njegova fotka je nekako završila na profilu Alisa Kupera. On u svom statusu, kao, nudi nagradu onima koji izdrže 365 dana bez kontakta sa civilizacijom. To je neka fora, koja je dobra i koja se razvila u odličnu diskusiju o tome kako preživjeti u prirodi. Po komentarima sam vidio da jedni ne mogu bez mobilnog, drugi ne mogu bez svoje porodice, treći bez psa, četvrti se brinu koliki će imati račun, svi su nešto spriječeni… Diskusija odlično oslikava modernog čovjeka, kuda on ide, da li se uopšte može odvojiti toliko dugo – kaže Boro za “Mondo”.

Slikar je pozdravio Alisa Kupera i njegove fanove preko “Fejsbuka” i pozvao ih da dođu na Zelenkovac.

– Čekam da se javi. Ako ostvarimo kontakt, rado bismo ga pozvali da dođe. Ako bi se Kuper lično zainteresovao, naravno, veoma rado bismo ga ugostili – kaže Boro.

(Glas Srpske/Mondo)