Magazin 25.02.2016.

Adel osvojila najviše britanskih muzičkih nagrada – Brit

ČITANJE: 1 minuta
adel
Britanska pop pjevačica Adel osvojila je najviše britanskih muzičkih nagrada Brit kao i počasnu nagradu astronauta iz Međunarodne svemirske stanice, na 36. svečanoj dodjeli nagrada koju je obilježio omaž Dejvidu Bouviju.

“Postoje i veliki obožaoci gore (u svemiru)”, izjavio je britanski astronaut Tim Pik pevačici u poruci snimljenoj iz Međunarodne svemirske stanice.

Adel je osvojila nagradu za album godine za “25”, za najbolji singl za pesmu “Hello” i za najbolju britansku pop umetnicu.

Kao i tokom nedavnih dodela američkih muzičkih nagrada Gremi, organizatori nagrada Brit su odali počast legendarnom muzičaru Bouviju, preminulom 10. januara, dva dana posle objavljivanja albuma “Black star” na 69. rođendan.

– Dejvide, ti jesi smrtan ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo- izjavio je glumac Geri Odlman koji je primio nagradu za Bouvija koja mu je posthumno dodeljena.

Pevačica s Novog Zelanda Lord je izvela Bouvijevu pesmu “life on Mars” s muzičarima koji su nastupali s kultnim pevačem.

Među drugim dobitnicima nagrade se nalazi grupa “Koldplej” za najbolju grupu, Džejms Bej za najboljeg britanskog umetnika, Džastin Biber za najboljeg međunarodnog pop umetnika a Bjork za najbolju svetsku umetnicu.

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

(Novosti.rs)